Konferencije

Codeference - konferencija studenata računarstva i elektrotehnike

25.10.2023.
3 min

Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka je do sada organizovala sajam zapošljavanja studenata elektrotehnike i računarstva pod nazivom CodeFair. Na ovom događaju ih je podržao velik broj IT kompanija u protekle tri godine, kako svetskog, tako i domaćeg tržišta.

Codeference

Neke od kompanija koje su prisustvovale ovom sajmu su PositiveTech, Lilly021, VegaIT, Valcon, Continental, Bosch, Novelic, Netconomy, MainStream, Enlight, Typhoon HIL, Chip Globe, Comtrade360, Heliant, Fiscal Solutions, Prime Software, Capcade, Zesium, Ximedes, Quality House, Syrmia, i drugi.

Nakon pozitivnog odziva na sajmu, Studentska unija nastavlja svoju misiju širenja znanja u narednom periodu i realizuje još jedan projekat, regionalnu konferenciju studenata elektrotehnike i računarstva pod nazivom Codeference.

Događaj se realizuje tokom četiri dana, koja su ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivnostima poput kvizova i takmičenja gde učesnici konferencije imaju priliku da osvoje vredne nagrade, kao i jednodnevnim sajmom na kom će studenti imati direktan kontakt sa predstavnicima kompanija.

Konferencija se održava u periodu od 26. do 29. oktobra na Zlatiboru, uz podršku fakulteta: FTN u Novom Sadu, ETF u Beogradu, ETF u Banjoj Luci, RAF u Beogradu i drugih.

Studenti FTN-a nastavljaju da grade svetlu IT budućnost. Na ovom jedinstvenom mestu otvara se komunikacioni kanal između IT industrije i studenata, pružajući koristi i iskustvo i jednima i drugima, ali ne zaboravljajući našu nezaobilaznu zabavu.

Studenti organizatori su nas pozvali na ovu revolucionarnu inicijativu, koja predstavlja najveću regionalnu konferenciju ovog tipa organizovanu od strane Studentske unije. Sada pozivamo sve zainteresovane studente da nam se pridruže online, saslušaju zanimljiva predavanja koja će se održati na Zlatiboru i da učestvuju u budućim događajima koje pripremamo u narednom periodu!

Naši projekti imaju za cilj okupljanje studenata IT sektora iz regije kako bi razmenili vredne informacije i iskustva u oblasti informacionih tehnologija. Takođe, teže uspostavljanju trajnih profesionalnih veza i buduće saradnje. Ponosno možemo reći da smo do sada uspešno organizovali slične događaje, ostvarujući zadovoljstvo i studenata i kompanija koje su s nama sarađivale. Našim interaktivnim pristupom, postigli smo svoje ciljeve, stekli nova znanja i proširili svoje profesionalne mreže!

Sigurni smo da će konferencija Codeference postati tradicija okupljanja IT kompanija iz regiona, kao što je to CodeFair na Fakultetu tehničkih nauka i više informacija možete pronaći na instragramu @codeference i Fejsbuk stranici Codeference.

Kopiraj link