Konferencije

Education 4.0 – Međunarodna onlajn konferencija o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije

09.02.2021.
3 min

Istraživačka stanica “Petnica” i Color Media Communications u saradnji sa UNICEF-om i Link Group organizuju međunarodnu online konferenciju o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije pod nazivom EDUCATION 4.0.

 

Education 4.0

Foto: Pixabay

Zbog epidemiološke situacije u zemlji događaj će se realizovati u onlajn formatu 10. februara 2021. godine sa početkom od 10.00h svi zainteresovani događaj mogu pratiti putem live streama na YouTube kanalu Color Media Communications.

 

Konferencija “Education 4.0” za cilj ima da predstavi izazove sa kojima se susreće obrazovanje u 21. veku, kao i najbolja rešenja za njegovo unapređenje nastala kroz iskustvo organizacije različitih oblika obrazovnih programa tokom pandemije COVID-19 u Srbiji, regionu i svetu. Pored toga učesnici konferencije će se dotaći i novih društvenih okolnosti i brzog razvoja društva koji utiču na razmišljanja o osnovnim obrazovnim paradigmama i na koji način ih treba menjati kako bi obrazovanje odgovorilo svim savremenim potrebama čoveka.

 

Na prvom panelu će se razgovarati sa kreatorima obrazovnih programa i politika, drugi panel će biti posvećen diskusiji iz ugla učesnika u procesu – učenika, nastavnika i roditelja, dok ćemo u trećem panelu govoriti o uticaju privrednog sektora na sektor obrazovanja. Na budući rad sve više utiču tehnologija i globalizacija, dok je unapređeno poznavanje STEAM-a (prirodne nauke, tehnologija, umetnost, inženjerske nauke, matematika) od ključnog značaja za pripremu nove generacije da se takmiči na lokalnim i globalnim tržištima. Osnaživanje dece i mladih, posebno ugroženih populacija, obezbediće da svi mogu da imaju koristi od ove digitalne revolucije.

 

Na otvaranju konferencije govoriće:

  • Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja
  • Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji
  • Alessandro Bragonzi, šef kancelarije EIB u Srbiji

 

Na konkerenciji će između ostalih govoriti Manual Bouard, direktor Francuskog instituta u Srbiji; Katarina Aleksić, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja; Tanja Ranković, UNICEF Srbija; Srđan Verbić, nekadašnji ministar prosvete Republike Srbije; Nikola Božić, Istraživačka stanica “Petnica”; Vigor Majić, direktor, Istraživačka stanica “Petnica”; Svetlana Belić Malinić, Link Group; Jelena Đorđević, prosvetni radnik i roditelj; Smiljana Jošić, psihološkinja; Nina Stojanović, studentkinja, Glas mladih UNICEF; Nebojša Đurđević, Inicijativa “Digitalna Srbija”; Nikola Čavić, Asocijacija industrije video igara Srbije i mnogi drugi.

 

Detaljniju agendu možete pogledati ovde.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

European Union Legal Reform (EULR) Summer School edition 2021
09.04.2021.
2 min

European Union Legal Reform (EULR) Summer School edition 2021

Konferencije
IT konferencija CODEstantine prvi put u Beogradu
31.03.2023.
2 min

IT konferencija CODEstantine prvi put u Beogradu

Konferencije
New Leaders Conference 2023
14.11.2023.
2 min

New Leaders Conference 2023

Konferencije