Konferencije

Konferencija: Saradnja Srbije i EU – Stvaranje mogućnosti za unapređenje obrazovanja kroz Erazmus+ program

23.09.2020.
3 min

Fondacija Tempus će u utorak i sredu, 13. i 14. oktobra 2020. godine organizovati dvodnevni onlajn događaj „Saradnja Srbije i EU – Stvaranje mogućnosti za unapređenje obrazovanja kroz Erazmus+ program“.

 

Online konferencija

Foto: NajStudent (AdobeStock edit)

S obzirom na završetak programa Erazmus+ (2014-2020) i početak sledećeg programa (2021-2027), cilj ovog događaja je da ukaže na značaj saradnje Srbije i EU kroz Erazmus +, rezultate programa i njegove uticaj na razvoj institucija i organizacija u Srbiji.

 

Prvog dana, o stvaranju mogućnosti za unapređenje obrazovanja kroz Erazmus+ program govoriće NJ.E. gospodin Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, kao i predstavnici ministarstava prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i omladine i sportaRadivoje Stojković, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije, Ivanka Popović, predsednica Konferencije univerziteta Srbije i Marija Filipović-Ožegović, upravitelj Fondacije Tempus.

 

Nakon uvodnih izlaganja, uslediće panel diskusija usredsređena na učešće Evrope u programu Erazmus + i njegovoj ulozi u integraciji Srbije u EU, u kojoj će učestvovati NJ.E. gospodin Tomas Šib, ambasador Savezne Republike Nemačke, NJ.E. gospodin Žan–Luj Falkoni, ambasador Republike Francuske i predstavnik Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije.

 

Pored toga, planirana je i dodela Nacionalnih oznaka kvaliteta najboljim eTwinning projektima, kao i poster sesija na kojoj će predstavnici ustanova i organizacija, učesnica programa Erazmus+, predstaviti svoje projekte.

 

Drugi dan je planiran za predstavljanje primera dobre prakse i diskusiju na temu „Kako smo iskoristili Erazmus+ da promenimo/unapredimo našu ustanovu, šta je bilo primenjivo, a šta nije?“. Predstavnici ustanova i organizacija koje su imale uspešne Erazmus+ projekte će razgovarati o rezultatima i uticaju koji je učešće u programu imalo na njihov rad.

 

Svi zainteresovani će imati mogućnost da prate događaj putem live stream-a. Linkovi ka oba dana događaja će naknadno biti dostavljeni svim učesnicima.

Za učešće na događaju je neophodno popuniti registracioni formular najkasnije do 06. oktobra 2020. u 23:59 časova.

 

Detaljnije informacije, kao i satnicu događaja moguće je pronaći u preliminarnoj agendi.

 

Radni jezici konferencije će biti srpski i engleski.

 

Učešće na događaju je besplatno, a svi učesnici koji budu pratili događaj u celosti dobiće potvrdu o učešću.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Otvorena je prijava za letnju školu Arhus univerziteta, Danska, za 2021. godinu - AU Summer University
12.02.2021.
1 min

Otvorena je prijava za letnju školu Arhus univerziteta, Danska, za 2021. godinu - AU Summer University

Konferencije
European Union Legal Reform (EULR) Summer School edition 2021
09.04.2021.
2 min

European Union Legal Reform (EULR) Summer School edition 2021

Konferencije
Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2021
12.03.2021.
2 min

Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2021

Konferencije