Konferencije

Poziv na onlajn konferenciju „UBUNTU: Ja jesam zato što mi jesmo – jačanje društvene solidarnosti i globalne povezanosti“

10.03.2021.
1 min

Unija studenata socijalnog rada se, u saradnji sa Odeljenjem za socijalnu politiku i socijalni rad Fakulteta političkih nauka, pridružuje obeležavanju Međunarodnog dana socijalnih radnika. Ovogodišnji fokus Međunarodnog dana socijalnih radnika je na solidarnosti kao osnovnom konceptu UBUNTU filozofije, koja je prihvaćena kao slogan pod kojim ove godine udruženja socijalnih radnika širom sveta proslavljaju ovaj dan.

 

Ubuntu globalna povezanost

Foto: Pixabay

Veliko zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da učestvujete na onlajn konferenciji „UBUNTU: Ja jesam zato što mi jesmo – jačanje društvene solidarnosti i globalne povezanosti“, koja će se održati 16. marta 2021. godine preko ZOOM platforme.

 

Godina za nama, zbog epidemije koja je zahvatila čitav svet, bila je puna izazova za celo čovečanstvo, a posebno za marginalizovane i vulnerabilne grupe, kao i profesionalce koji su angažovani u pružanju podrške i pomoći različitim pojedincima, grupama i zajednicama.

 

Naučili smo da su ljudski resursi i postojanje solidarnosti temelj savremenog socijalnog rada. S toga će nam, u okviru glavne teme, o različitim oblicima solidarnosti i o svojim iskustvima i izazovima tokom pandemije govoriti socijalni radnici iz centara za socijalni rad, ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika, kao i organizacija civilnog društva, humanitarnih udruženja i grupa.

 

 

Kopiraj link