Konferencije

Trendit - novi projekat za studente

24.05.2024.
2 min

Projekat Trendit je novi projekat Studentske Asocijacije FON-a, koji će se po prvi put realizovati ove godine.

Trendit

Datum: 27. maj

Lokacija: Event Centar “Karbon”

Ideja ovog projekta jeste da se tema koja se na njemu obrađuje menja svake godine u skladu sa onime što je u tom periodu aktuelno. Sam naziv projekta treba da asocira na nešto novo i inovativno, odnosno na to da sve što je oko nas može da se inovira u skladu sa trendovima i vremenom o kome pričamo.

Ovogodišnja tema Trendita biće strukturisana oko veštacke inteligencije (eng. atrificial intellignece), te će se i predviđeni paneli i predavanja koncipirati u skladu sa tim.

Projekat je konferencijskog tipa, sastoji se od panel diskusija i sajma kompanija, kroz koje će se učesnici bliže upoznati kako sa ovom, sve popularnijom temom današnjice, tako i sa kompanijama i predavačima koje će o njoj, iz svog ugla, diskutovati i polemisati.

Na projekat Trendit su pozvani i dobrodošli svi studenti Univerziteta u Beogradu, kako bi se mreža poznanstava, ali i znanja među studentima i kompanijama širila sve više i brže.

U okviru sajma kompanija učesnici će moći da čuju nešto više o kompanijama koje će uzeti učešće na našem projektu, kako one posluju, koji je domet njihovog poslovanja i još mnogo drugih zanimljivih tema. Studenti će imati mogućnost da uspostave kontakte sa predstavnicima kompanija.

Kroz panel diskusije predavači će iz svog ugla diskutovati i polemisati o veštačkoj inteligenciji u raznim sferama njihovog poslovanja. Projekat se sastoji od 5 panela i jednog individualnog predavanja. Učesnici panela su predstavnici vodećih kompanija, kao što su Metro, NCR Atleos, Mahle, ERSTE Bank, EY i MERCATOR, profesori sa prestižnih fakulteta i poznati ljudi iz poslovnog sveta. Oni će sa nama podeliti svoje stavove na temu veštačke indeligencije, njenom uticaju na poslovanje, kreativnost i obrazovanje, kao i o trendovima i inovacijama koje ona pokreće.

Detaljnije informacije o projektu možete pronaći na instagram profilu @studentskaasocijacijafona, a za projekat se možete prijaviti putem linka.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Međunarodni Dan studenata u OPENSu
10.11.2023.
1 min

Međunarodni Dan studenata u OPENSu

Konferencije
Anatomija Uspeha – Šta sve (ne) moramo?
09.05.2024.
2 min

Anatomija Uspeha – Šta sve (ne) moramo?

Konferencije
Prijave za Hipkon Lajt Dva.Nula su otvorene!
12.10.2021.
2 min

Prijave za Hipkon Lajt Dva.Nula su otvorene!

Konferencije