Konferencije

We are the FUTURE of IT

16.09.2021.
2 min

We are the FUTURE of IT je prva studentska IT konferencija koja se ove godine održava po četvrti put na Zlatiboru, od 11.10. - 14. 10. 2021.

We are the FUTURE of IT

Cilj projekta je da okupi studente IT sektora sa svih fakulteta u Srbiji radi razmene informacija i iskustava različitim načinima pristupa i rešavanja konkretnih problema u oblasti informacionih tehnologija, upoznavanja sa načinom rada i poslovanjem IT kompanija u Srbiji, sticanja novih znanja i veština, ostvarivanja ličnog kontakta i upoznavanja sa ljudima iz privrede, kao i uspostavljanja trajnog profesionalnog kontakta i buduće očekivane saradnje. Kroz celodnevni program, stručni predstavnici kompanija svojim znanjem i iskustvom daju priliku studentima da steknu nova znanja, individualno napreduju i stručno se usavrše.

Događaj je realizovan kroz četiri dana, koja su ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivacijama kao što su kvizovi i takmičenja, kao i aktuelnim sajmom na kom studenti imaju priliku da dođu u neposredan kontakt sa predstavnicima kompanija na njihovim štandovima. Na jedinstvenom mestu otvara se komunikacioni kanal između IT industrije i studenata koja za obe strane znači kontakt, povezivanje, iskustvo, a i nezaobilaznu zabavu.

Konferencija je nastala kao odgovor na potrebe studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu da se upoznaju sa IT industrijom. Od tada, na ovom događaju okupljeno je više od 1.000 studenata, kao i veliki broj kompanija sa ciljem održavanja IT zajednice fokusirane na razmeni profesionalnih znanja i iskustava. We are the FUTURE of IT je preko konferencije postao mnogo više od godišnjeg projekta - to je tradicija pružanja edukacije i povezivanja kompanija sa talentovanim studentima. Pored konferencije, ova organizacija održava radionice, meetup-ove, posete kompanijama i razne događaje u saradnji sa kompanijama sa fokusom da se na produktivan i zdrav način održava veza između studenata i IT industrije.

Prijave na konferenciju su dostupne putem linka, a više o događaju i ostalim aktivnostima možete pogledati putem Instagram i Facebook stranice.

Kopiraj link

Slični tekstovi

BEST Week 22 u Nišu - nedelja edukacija i radionica
24.11.2022.
2 min

BEST Week 22 u Nišu - nedelja edukacija i radionica

Konferencije
SICEF - T'n'T (Technology 'n' Trends) konferencija
17.03.2022.
1 min

SICEF - T'n'T (Technology 'n' Trends) konferencija

Konferencije
Sixth International Scientific Conference TIEM 2021.
27.04.2021.
1 min

Sixth International Scientific Conference TIEM 2021.

Konferencije