Predavanja

Akademski seminar: The Big DATA Theory - Multiverse of Science

30.06.2023.
4 min

Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, 18. put zaredom organizuje međunarodni akademski seminar pod nazivom “The Big DATA Theory - Multiverse of Science” koji će se održati od 15. do 22. jula u Beogradu.

Akademski seminar: The Big DATA Theory - Multiverse of Science

BEST akademski seminari održavaju se svake godine u 85 gradova širom Evrope. Cilj ovog projekta je unapređenje znanja studenata o savremenim temama u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka, kao i oblasti poslovnih veština. Učesnici seminara su 22 studenta iz 11 evropskih država.

Na ovogodišnjem seminaru koji nosi naziv “The Big DATA Theory – Multiverse of Science” učesnici će imati priliku da se teorijski i praktično upoznaju sa osnovama nauke o podacima, kao i sa njihovim primenama u raznim granama nauka poput medicine, zdravstva, aeronautike, robotike… Na ovaj način, studenti će se kroz interaktivna predavanja i posete kompanijama približiti ovoj jako korisnoj i veoma rasprostranjenoj grani nauke. Cilj je da učesnici nauče osnove ove nauke, kao i da steknu uvid u to gde se sve ona može primeniti, između ostalog i kroz baze podataka.

Pored akademskog dela seminara, učesnici će kroz različite društvene aktivnosti imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima i istorijom našeg glavnog grada, domaćom kuhinjom, kao i studentima iz Beograda.

„Međunarodni akademski seminar je najveći eksterni projekat naše lokalne grupe, čiji je glavni cilj spojiti evropske studente sa našim kako bi se upoznali i naučili nešto novo o drugim kulturama. Sigurni smo da će 22 odabrana studenta poneti lepe utiske i sećanja iz Beograda, kako o zanimljivim predavanjima na temu nauke o podacima i njene primene, tako i o našem Beogradu, Srbiji i srpskoj kulturi”, rekla je Marija Milić, glavni organizator seminara.

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina organizacija studenata tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koja od 1989. omogućava komunikaciju, saradnju i razmenu studenata iz cele Evrope. Do danas osnovano je 85 lokalnih grupa u 30 zemalja Evrope.

Za više informacija o seminaru posetite sajt projekta course.best.rs, kao i zvaničnu internet stranicu udruženja best.rs.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Turin School of Regulation - International Summer School
12.07.2021.
2 min

Turin School of Regulation - International Summer School

Predavanja
Zum kafica - 45 minuta o značaju profesionalnog usavršavanja za uspešan razvoj inženjerske karijere - Globalna perspektiva
16.03.2022.
2 min

Zum kafica - 45 minuta o značaju profesionalnog usavršavanja za uspešan razvoj inženjerske karijere - Globalna perspektiva

Predavanja
26.10.2020.
2 min

Otvoren poziv u okviru COST progama

Predavanja