Predavanja

AmChamps – Mladi lideri promena: Generacija 2021

15.07.2021.
6 min

AmChamps – Mladi lideri promena je jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji je pokrenula Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u 2014. godini, sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne usavršavanje i razvoj mladih ljudi - lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji.

AmChamps - Mladi lideri promena: Generacija 2021

Ukoliko: 

 • imaš do 25 godina i na III ili IV godini si redovnih ili na master studijama državnog Univerziteta u Srbiji
 • poseduješ takmičarski duh i pravi si timski igrač 
 • želiš da upoznaš uspešne poslovne ljude i biznis zajednicu u Srbiji 
 • stekneš poznanstva i prijateljstva koja će ti promeniti život

Prijavi se za #AmChamps8! 

Svoj CV i motivaciono pismo ili video možeš poslati na amchamps@amcham.rs najkasnije do 10. septembra 2021. godine.

Šta nudi AmChamps?

 • mentorski rad
 • priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa
 • sticanje novih praktičnih znanja i veština neophodnih za dalji profesionalni napredak
 • mogućnost pohađanja MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet York, Europe Campus, City College
 • AmChamps sertifikat

Ko su učesnici?

AmChamps 8 će okupiti ukupno 40 odabranih učesnika – 20 studenta i 20 mladih menadžera. Studenti su na III ili IV godini osnovnih studija ili na postdiplomskim studijama državnih fakulteta iz Srbije i ne stariji od 25 godina. Predstavnici AmCham kompanija članica su uspešni mladi menadžeri, između 29 i 37 godina.

Na početku programa, na posebnom događaju brzog upoznavanja, učesnici će biti spojeni u parove (jedan student i jedan mladi menadžer), gde mladi menadžeri uzimaju ulogu mentora, a studenti ulogu njihovih mentija. Tokom čitavog trajanja programa njihov zajednički rad se prati i ocenjuje.

Kako izgleda program?

Program se sastoji iz tri dela: Učenje & takmičenje (redovni deo), Studija slučaja (polufinale) i Projektni zadatak (finale).

Redovni deo – Učenje i takmičenje

Redovni deo čini serija predavanja, radionica, nastavnih i vannastavnih aktivnosti tokom kojih polaznici stiču nova znanja, usavršavaju poslovne veštine, stimulišu kreativno razmišljanje i samopouzdanje, a paralelno kroz rad u parovima, razvijaju mentorstvo i liderstvo. U toku ovog perioda menadžeri su u obavezi da omoguće studentima, svojim mentijima, praksu kod sebe u kompaniji u trajanju od minimum mesec dana, kako bi se iz prve ruke upoznali sa kompanijom mentora. S druge strane menadžeri dobijaju mogućnost pohađanja coaching sesija sa specijalnim konsultantom.

Učesnici prikupljaju bodove za različite aktivnosti, a najboljih 10 parova, koji osvoje najveći broj bodova prelazi u narednu fazu – polufinale. Po završetku redovnog dela programa, pod uslovom da su bili prisutni na minimum 70% predviđenih aktivnosti, učesnici dobijaju sertifikate o uspešnom završetku programa.

Dodatne informacije o predavanjima i radionicama možete pronaći u ovom dokumentu.

Polufinale – studija slučaja

Deset najboljih parova dobija zadatak da tokom leta spremi studiju slučaja, koju obezbeđuje kompanija Coca-Cola Hellenic i svoj rad predstavi na polufinalnom događaju u maju. 

Finale – projektni zadatak

Tri para koja najbolje pripreme i predstave studiju slučaja ulaze u finale. U tom trenutku, menadžeri od generalnih direktora svojih kompanija dobijaju novi projektni zadatak, koji zajedno sa studentima razvijaju pod mentorstvom tri člana Upravnog odbora AmCham-a. Parovi će tokom rada na projektu imati priliku da rade sa sva tri mentora koji će takođe evaluirati njihov rad. Par koji najbolje osmisli, pripremi i predstavi svoj projekat, po oceni mentora, će biti proglašen pobednikom programa.

Nagrade

 • Finalisti dobijaju vredne nagrade. Kad je u pitanju pobednički par, menadžer dobija punu stipendiju Univerziteta York, Europe Campus, City College za pohađanje Executive MBA programa, a student punu stipendiju za Master studije
 • Druga dva menadžera dobijaju polovične stipendije za Executive MBA, a druga dva studenta polovične stipendije za Master. 
 • Takođe, posebnu nagradu dobija par koji najbolje pripremi projektni zadatak koji odredi PwC – PwC Mini MBA za menadžera i dve PwC radionice – obuke za studenta

Bodovanje

U okviru redovnog dela programa, učesnici će prikupljati bodove za: dolaznost, zadatke (radionice, predavanja) i organizaciju događaja – ukupno maksimalno 100 bodova po paru.

Dolaznost | maksimum 40 bodova

Prisutnost na svakoj AmChamps aktivnosti nosi po 2 boda, odnosno 1 bod ukoliko je samo jedan predstavnik para prisutan. Izuzetak od ovoga su predavanja Put do posla i Coaching koja nose po 1 bod.

Zadaci | maksimum 40 bodova

Zadaci iz Korporativnih komunikacija, Mentorstva, Strategije i Kritičkog mišljenja nose po maksimum 10 bodova.

Zadaci se rade u parovima, u okviru manjih ili većih grupa. 

Organizacija događaja | maksimum 20 bodova

Na početku programa učesnici će biti podeljeni u četiri grupe koje će imati zadatak da organizuju (1) predavanje na fakultetu (2) radionicu za unapređenje interpersonalnih veština (3) veče za motivaciju i (4) neformalno druženje. 

Maksimalni broj bodova za ovu aktivnost je 20, a svi parovi koji se nalaze u okviru određene grupe dobijaju isti broj bodova. 

Negativni bodovi

Svako kašnjenje u dostavljanju zadataka u odnosu na predviđene rokove povlači negativne bodove – ocena se umanjuje za 20%.

Kontakt i dodatne informacije

Za sve dodatne informacije u vezi sa programom možete kontaktirati AmChamps TiM: Tinu Kostić i Milicu Samardžić putem mail-a amchamps@amcham.rs ili telefona 30 88 132, 063 344 160 i 060 04 94 679.

Dodatne informacije možete pronaći u ovom dokumentu.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Online panel diskusija - Održive karijere u Srbiji i odgovorni građani 21. Veka
23.09.2020.
2 min

Online panel diskusija - Održive karijere u Srbiji i odgovorni građani 21. Veka

Predavanja
Zum kafica - 45 minuta o razvojnom putu inovatora
01.07.2022.
1 min

Zum kafica - 45 minuta o razvojnom putu inovatora

Predavanja
AI Serbia Community: Virtual holiday party
28.12.2020.
1 min

AI Serbia Community: Virtual holiday party

Predavanja