Predavanja

Besplatan kurs Razvoj veb stranica (PHP) - IT Bootcamp

23.03.2021.
2 min

Besplatna i neprofitna škola "IT Bootcamp" omogućila je svim zainteresovanima iz cele Srbije, da se prijave za besplatan IT kurs Razvoj veb stranica (PHP). Prijavljivanje je u toku i traje do nedelje 28. marta.

 

Besplatan kurs programiranja u PHPu

Foto: Pixabay

Ovaj kurs omogućava polaznicima da sami kreiraju vebsajt i time započnu svoju IT karijeru. PHP je skriptni jezik koji se koristi prvenstveno za izradu dinamičkih veb stranica kao i veb aplikacija. Koristi se na različitim operativnim sistemima i ima jednostavnu sintaksu, koja ga čini lakim za učenje. Kurs je namenjem polaznicima bez programerskog predznanja, ali se od kandidata očekuje dobra računarska pismenost. Osmišljen je tako da odgovara tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

 

Nakon završenog kursa, polaznici će biti osposobljeni da samostalno naprave funkcionalan vebsajt i programiraju koristeći PHP. Naučiće kako da koriste hosting i domen, kako da kreiraju vebsajt i prilagode ga svim uređajima. Savladaće dodavanje i brisanje sadržaja, upravljanje stranicama, kreiranje administrativne baze u back-endu sajta, upravljanje fotografijama i fajlovima.

 

"IT Bootcamp" je škola osnovana od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od njenog osnivanja 2018. godine do danas 49% polaznika je dobilo posao u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Ona pruža sjajnu šansu motivisanim i vrednim pojedincima koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu.

 

Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na sajtu www.itbootcamp.rs.

 

 

Kopiraj link