Predavanja

CEE Cybersecurity Virtual Forum 2021

23.02.2021.
3 min

Kako organizacije mogu podržati sigurnu i udaljenu radnu snagu? Da li su VPN arhitektura i Zero Trast principi dovoljni za zaštitu podataka? Na ova i mnoga druga pitanja odgovori nas čekaju na predstojećoj konferenciji „CEE Cybersecurity Virtual Forum“ na kojoj će učestvovati domaći stručnjaci.

 

CEE Cybersecurity Virtual Forum

Foto: Crayon/CEE Cybersecurity Virtual Forum

Najznačajni pomak koji su kompanije širom sveta napravile u poslednjih dvanaest meseci odigrao se u Klaudu. Klaud Bum (Cloud Boom) ide ruku pod ruku sa bezbednošću i sajber sigurnošću.

 

U prvoj polovini 2020. godine zabeleženo je približno 35% porasta ukupnog obima napada u odnosu na drugu polovinu 2019. godine, prema Majkrosoft Didžital Defens Riportu iz septembra prošle godine.

 

Već kod prvog detektovanja progresivnog razvoja pandemije, biznis lideri širom planete su odmah potražili sigurna rešenja. Praksa zaštite podataka u ovom trenutku i dalje se povećava i raste, kako radna snaga postaje udaljena, a timovi sarađuju na virtuelnim platformama, bez fizičkog kontakta. Jednostavnije rečeno Klaud je procvetao.

 

Platforme za rad na daljinu doživljavaju svoju revoluciju

Ekspanzija Klauda i rada na daljinu na jednoj strani, doneli su probleme na drugoj. Kao i mnoge druge profesije i sajber kriminal je posao, a aktuelna situacija učinila ga je još zanimljivijim i isplativijim.

 

Sajber kriminalci su iskoristili interes i strah povezan sa pandemijom kako bi ostvarili sticanje što veće protivpravne i materijalne koristi. Konkretno, praćenja i napadi e-pošte u kontekstu preduzeća nastavljaju da rastu iz meseca u mesec i postali su dominantan vektor.

 

Tehnike napada u fišingu i kompromitovanju poslovne e-pošte (BEC) se veoma brzo razvijaju, a sa njima i broj sajber kriminalnih aktivnosti. Ranije su sajber kriminalci bili usredsređeni na napade malvera, ali su fokus tokom pandemije preusmerili na ransomver, kao i na fišing napade sa ciljem prikupljanja korisničkih podataka i zloupotrebe.

 

Zajedno sa timom eksperata, jedan od govornika na predstojećem „CEE Sajbersekjuriti Virtual Forumu“ biće i direktor IT servisa u kompaniji Krejon Srbija (Crayon Srbija), Božidar Belić.

 

On će govoriti o tehnikama i modelima zaštite poslovnih identiteta kao ključnom koraku prilikom kreiranja i implementacije sekjuriti i komplajens strategije u kompanijama.

 

Kompanije koje danas žele uspešno da posluju moraju neprestano otvarati i unapređivati svoje kanale i platforme za komunikaciju i kolaboraciju sa svojim klijentima i poslovnim partnerima. Uspešnost u ovim poljima kompanijama donosi veću produktivnost i nove tipove poslovnih prihoda“, kaže Božidar.

 

On tvrdi da istovremeno obezbediti bezbednost svojih podataka, aplikacija i komunikacije, kao i usklađenost sa brojnim zakonskim i industrijskim standardima, nikada nije bio pred većim izazovima.

 

Kompanije se danas svakodnevno suočavaju sa različitim tipovima sajber sekjuriti napada koji ukljčuju krađu informacija i identiteta, nove maver definicije, editovanje poslovnih procesa kao i social engineering šeme kojima se targetiraju zaposleni kompanije“, kaže Božidar. 

 

Za više informacija o događaju posetite oficijalni Sajt.

 

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Švedski institut - kurs Collaborative Governance in a Digital Era
15.07.2021.
1 min

Švedski institut - kurs Collaborative Governance in a Digital Era

Predavanja
CODEstantine Online
27.10.2020.
3 min

CODEstantine Online

Predavanja
How to Make a Smooth Transition From Java/JEE to Node JS
14.07.2021.
2 min

How to Make a Smooth Transition From Java/JEE to Node JS

Predavanja