Predavanja

Humanitarna Wings For Life App Run trka

05.04.2021.
3 min

Beograd ove godine trči za one koji to ne mogu – humanitarna Wings For Life App Run trka će se održati u nedelju 9. maja na Ušću!

 

Humanitarna Wings For Life APP Run Trka

Foto: Pixabay

Wings For Life World Run je trka koja je prvi put održana u maju 2014. godine sa ciljem da podrži neprofitnu organizaciju Wings For Life, koja se bavi istraživanjem bolesti kičmene moždine.

 

Interesantno je da se ova trka realizuje na isti dan u isto vreme u preko 70 zemalja širom sveta – bilo da je u njihovoj vremenskoj zoni noć ili dan, bilo da ih dok trče prati sunce ili nevreme. Pored toga, Wings For Life App Run je specifičan po tome što ne postoji klasičan cilj – u ovoj trci je važno da ne dozvolite da vas na mobilnoj aplikaciji za pametne telefone ne prestigne virtuelni “Catcher Car”, koji se kreće istom brzinom svuda na svetu. Trka se završava onog momenta kada ovaj virtuelni automobil prestigne sve trkače.

 

Organizovana Wings For Life App Run trka u saradnji sa Capital Crew timom se u Beogradu održava drugi put i u njoj mogu učestvovati svi građani Republike Srbije ili oni koji se nađu na njenoj teritoriji 9. maja ove godine. Sve što je potrebno za ovu trku jeste da trkači preuzmu Wings For Life iOS ili Android aplikaciju i registruju se za trku. Minimalni trošak registracije za trku je 12 evra, a sav novac od prihoda ide u neprofitnu organizaciju Wings For Life. Od 2014. godine ovu trku je trčalo preko 700.000 trkača širom sveta, koji su ukupno prešli 7.000.000 kilometara i skupili preko 29.000.000 evra.

 

Pored organizovane trke na Ušću, svi koji žele da učestvuju u Wings For Life App Run trci mogu to učiniti i na svojoj omiljenoj trkačkoj ruti – dovoljno je da se samo prilikom registracije odabere opcija individualnog trčanja. Bez obzira na lokaciju trčanja, organizovanu ili individualnu, svi trkači će pokušati da prestignu isti virtuelni “Catcher car”.

 

Ove godine, registrovani trkači na organizovanoj app trci će se okupiti 9. maja 2021. godine u tačno 13h na Ušću kod MSU (Muzej Savremene Umetnosti). Sama staza je kružna i ima dužinu od 1.7km sa tri različite podloge za trčanje: tartan, šljaka i beton.

 

Više informacija o događaju možete pronaći na ovom sajtu.

 

Na dane održavanja trke biće preduzete sve mere za minimalizovanje rizika od zaraze virusom Covid-19, koje će u tom trenutku da budu na snazi od strane nadležnih institucija. Radi transparentnosti i odgovornosti prema takmičarima, institucijama i društvu generalno, u nedeljama pre trke biće jasno i blagovremeno komunicirane sve eventualne promene.

 

 

Kopiraj link