Predavanja

Lokomotiva 2020 - Tribina: Mala istorija velikih žena

07.10.2020.
2 min

Prva u nizu tribina „Sa feminizmom na TI“ ženskog kolektiva Femme Praxis biće organizovana u četvrtak 8. oktobra, u prostoru doma b-612.

 

Lokomotiva 2020 - Tribina: Mala istorija velikih žena

 

"Mala istorija velikih žena" tematizuje razvoj ženskih pokreta kroz istoriju, njihove teorijske i ideološke kopče, vodeće akterke i najvažnije događaje. O tome kakvi su bili modeli organizovanja, koji su bili ključni zahtevi i da li se oni i u čemu danas razlikuju govoriće Marina Savić - filološkinja komparatistkinja i menadžerka u kulturi i Vesna Vojvodić - sociološkinja.

 

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Razgovor počinje u 19 časova.

 

Dom b-612 nalazi se u Miletićevoj broj 40 u Novom Sadu.

 

U skladu sa preventivnim epidemiološkim merama, mole se svi učesnici i učesnice da ponesu i tokom boravka u zatvorenom prostoru nose maske.

 

Serijal "Sa Feminizmom na Ti" obuhvatiće četiri tribine posvećene pojedinačnim problemima patrijarhalnog društva i odnosa roda i društvene klase, ženske istorije rada, rodne ravnopravnosti i obrazovanja, uloge žene u porodičnoj strukturi, ženskim emotivnim i prijateljskim odnosima, odnosa prema telu, nasilju i drugo.

 

Popularna kultura koja se plasira kroz različite medijske forme ima izuzetnu moć edukacije pa će sadržaj svake od tribina biti upotpunjen prikazivanjem inserata iz filmova, serija i televizijskih emisija. 

 

Dodatne informacije mogu se dobiti od Marine Savić putem mejla marinasavic.copy@gmail.com ili telefonom na broj 069/620346.


Tribine se organizuju u okviru projekta "LOKOMOTIVA - lokalna omladinska inicijativa" koji sprovode udruženja „HMM...“ i „BalkanIDEA Novi Sad“, uz podršku programa  "Novi Sad - Evropska prestonica mladih" i Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade.

 

 

Kopiraj link