Predavanja

Panel diskusija: "Da li Romi mogu biti uspešni u Srbiji?"

08.04.2021.
3 min

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma koji nas podseća na važnost stvaranja jednakih uslova za obrazovanje, zapošljavanje i kvalitet života svih pripadnika romske manjine u Srbiji, EDIT centar i Infopolis, organizuju panel predavanje na temu "Da li Romi mogu biti uspešni u Srbiji?"

 

Panel diskusija: "Da li Romi mogu biti uspešni u Srbiji?"

 

Cilj panela je da se prikažu različiti životni i obrazovni razvojni putevi predstavnika romske zajdnice i njihova svakodnevna stremljenja u borbi za ljudska prava, jednakost i rušenju stereotipne slike o Romima u Srbiji.


O njihovim iskustvima u toku odrastanja, obrazovanja i profesionalnog rada, o sopstvenoj motivaciji i percpeciji ličnog uspeha - govorimo sa panelist predavačima:

  1. Marina Siemunović – master pravnica, romska aktivistkinja i borkinja za ljudska prava koja je svoje profesionalno iskustvo sticala u različitim institucijama i organizacijama civilnog društva. Dobitnica Vukove diplome i nadimka ‘’ciganka odlikašica’’.
  2. Ivan Nikolić – sociolog, romski aktivista i predsednik Centra za istraživanje i očuvanje kulture Roma.
  3. Aleksandra Aleksandrović - dramski pedagog, novinarka Radio Televizije Vojvodine i romska aktivistkinja koja je svoje obrazovanje nadograđivala na master studijama u Norveškoj. Dobitnica nagrade "Dobročinitelj".

 

Panel predavanje "Da li Romi mogu biti uspešni u Srbiji?" će biti održano u petak 9.4.2021. sa početkom od 19:00h preko Zoom platforme.

 

Panel je namenjen svim onima koji žele da čuju više o razvojnim putevima naših predavača i saznaju da li postoje društvena ograničenja za pripadnike romske zajednice u Srbiji. Za one koji žele da budu inspirisani i da čuju pozitivne primere ostvarenja ličnih ciljeva!

 

Prijave za učešće se nalazi na sledećem link-u


Krajnji rok za prijave je petak 09.04.2021. do 9h.

 

*Podsećamo, Međunarodni dan Roma se slavi u znak sećanja na osnivanje prve velike međunarodne romske civilne inicijative, Međunarodne romske unije, 1971. godine u Londonu.


Međunarodni dan Roma predstavlja i dan proslave romske kulture i podizanja svesti o problemima s kojima se Romi suočavaju širom sveta.

 

Čestitamo svim Romima - Međunarodni dan Roma! I da se njihov glas čuje i drugim danima osim 8. aprila!

 

Ova aktivnost je deo projekta „Evropa za destigmatizaciju Roma“ koji se finansira kroz Program ‘’Evropa za građane’’.


Koordinator projekta je ''Institut za Rome i manjine'' iz Nemačke, a EDIT centar je partnerska organizacija iz Srbije.

 

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Online druženje: Kako da napredujem kao Scrum Master?
03.03.2021.
2 min

Online druženje: Kako da napredujem kao Scrum Master?

Predavanja
Tech Talks at React Week 2020
16.11.2020.
2 min

Tech Talks at React Week 2020

Predavanja
Kotlin Serbia Hang out February 2021
05.02.2021.
1 min

Kotlin Serbia Hang out February 2021

Predavanja