Predavanja

Panel diskusija: Zelena gradnja / zeleni poslovi / inovacije

11.09.2020.
3 min

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata UB organizuje panel diskusiju u okviru serijala "Održive karijere u Srbiji - odgovorni građani 21. veka" zelena gradnja / zeleni poslovi / inovacije na Zoom platformi, 24.09.2020. u 12h.

 

Panel diskusija: zelena gradnja / zeleni poslovi / inovacije

 

U saradnji sa Savetom zelene gradnje Srbije započinjemo prvi u serijalu panel diskusija u okviru programa “Održive karijere u Srbiji - odgovorni građani 21. veka”. Panel će se održati tokom Svetske nedelje zelene gradnje 2020: Vreme za akciju – #ActOnClimate. i biti prepoznat kao deo programa.

 

U panelu učestvuju:

  • Mast.inž.arh.  Dragana Korica,   izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije
  • dr Aleksandra Sretenović, docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, člana SrbGBC
  • dr Nedeljko Milosavljević, RTTP,  direktor Centra za transfer tehnologijeUniverziteta u Beogradu
  • Moderatorka: Jelena Kurjak, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

 

Zašto je zelena gradnja važna i kakve su mogućnosti razvoja karijere u toj oblasti predstaviće  Dragana Korica,  Mast.inž.arh.  i izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije.  Zelene karijere u sektoru zgradarstva predstaviće dr Aleksandra Sretenović,  docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, člana Saveta zelene gradnje Srbije (SrbGBC).

 

Svaka promena načina i principa rada zahteva inovacije, te smo za ovu priliku pozvali dr Nedeljka Milosavljevića, dipl. inž. tehnol., RTTP,  direktora Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, da pored saveta mlađim kolegama, predstavi karijeru inovatora.

 

SERIJAL:

 “Održive karijere u Srbiji - odgovorni građani 21. veka”

Program serijala u organizaciji

Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

 

Godinama slušamo o održivom razvoju i njegovoj važnosti, tokom studija, u medijima, čitamo u literaturi. Danas umesto nove zimske kape, biramo masku  protiv smoga i štetnih PM 2.5 čestica. Zelene  površine su postale deponije smeća.  Snega u gradovima skoro i da nema, a kiša pada kad joj vreme nije. Siromaštvo građana je iz dana u dan sve veće. Da li je vreme je i da počnemo da "živimo" održivi razvoj, da promenimo svoje ponašanje u odgovorno, prema sebi, drugima i životnoj sredini u kojoj boravimo?

 

Program “Održive karijere u Srbiji - odgovorni građani 21. veka” Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata je zamišljen kao online serijal panel diskusija sa profesionalcima - alumnijima Univerziteta u Beogradu, koji su svoje karijere razvili na poslovima koji mogu imati održivost kao glavni fokus, glavnu odgovornost ali i onima koji svojim radom u manjoj meri doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja.

 

Jednomesečnim susretima sa profesionalcima koji su izgradili “održive” karijere želimo da  studentima i onima koji su diplomirali ukažemo na značajne informacije, neophodne veštine i znanja koje mogu pomoći da izgrade put ka odabranoj karijeri.

 

Učesnici - gosti ovog serijala rade u privatnom, državnom ili nevladinom sektoru, malim / srednjm preduzećima, multinacionalnim kompanijama. Oni rade u administraciji, kao menadžeri, inženjeri, profesori... Oni su inovatori, startaperi, freelanceri, istraživači. Oni su profesionalci koji rade na poslovima čiji rezultati doprinose opštem dobru. Oni su odgovorni građani 21. veka!

 

Upoznajte se sa poslovima budućnosti, prijavite se i postavite pitanja našim panelistima ovde

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

16th International Summer School 2021
18.05.2021.
3 min

16th International Summer School 2021

Predavanja
Online Prezentacija DBU Stipendija za stručno usavršavanje
01.06.2021.
1 min

Online Prezentacija DBU Stipendija za stručno usavršavanje

Predavanja
Online info sesija o stipendijama Nemačke fondacije za životnu sredinu
31.01.2024.
2 min

Online info sesija o stipendijama Nemačke fondacije za životnu sredinu

Predavanja