Predavanja

Poziv na onlajn diskusiju "Mi smo svet"

27.11.2020.
2 min

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Beogradski centar za bezbednosnu politiku pozivaju vas na onlajn diskusiju na temu odnosa Srbije i Amerike u sferi kulture koja će se održati 1. decembra 2020. godine u 12 časova.

 

Onlajn diskusija

Foto: Pixabay

Holivud, džez, „Kosa”, supermarket… Neki su od proizvoda američke kulture, koji su u veku iza nas oblikovali ceo svet. Mi smo bili deo tih globalnih promena. Pod uticajem „amerikanizacije“ menjali smo sebe i svoj pogled na život. Imali smo osećaj pripadnosti aktuelnom istorijskom kontekstu. Bili smo ponosni. U sopstvenim, ali i tuđim očima, veliki i važni. Iako politički drugačiji. Bili smo svet.

 

Kakav je nekada bio, a kakav je danas kulturni uticaj Amerike na nas? Kako nam je Amerika promenila svakodnevni život? Šta smo slušali, čitali i gledali? Kakve smo stavove prema globalnim pokretima imali? Šta se dešava danas kada se sudare američki kulturni uticaji i naš lokalni društveno-politički kontekst?

 

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Beogradski centar za bezbednosnu politiku pozivaju vas na onlajn diskusiju 1. decembra 2020. godine u 12 časova, na kojoj će na ova i mnoga druga pitanja pokušati da daju odgovor:

  • Radina Vučetić, profesorka na Filozofskom fakultetu, Centar za Američke studije
  • Petar Peca Popović, rok kritičar, novinar, pisac i urednik
  • Vladimir Arsenijević, pisac i kulturni radnik
  • Branislav Dimitrijević, profesor istorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost

Molimo vas da se prijavite za diskusiju na office@bezbednost.org, nakon čega će vam biti poslat Zoom link.

 

Radni jezik diskusije je srpski.

 

Ova diskusija je deo projekta „Otvoreno o srpsko-američkim odnosima“ koji sprovodi Beogradski centar za bezbednosnu politiku u partnerstvu sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.

 

 

Kopiraj link