Predavanja

Virtuelni Money Meetup

24.03.2021.
3 min

Povodom aktuelne Svetske nedelje novca, u subotu, 27. marta od 10 do 14 časova biće održan novi „Virtuelni Money Meetup“ u organizaciji Centra za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN). Ceo dogaĎaj može se pratiti onlajn besplatno, uz obaveznu prijavu putem linka NedeljaNovca2021

 

Virtuelni Money Meetup

 

Svi zainteresovani će imati priliku da čuju izlaganja predavača i panelista, ali i dobiju njihove odgovore na pitanja o štednji, investiranju u budućnost, preduzetništvu, onlajn plaćanju i bezbednosti na internetu.

 

Svoja znanja o štednji i ulaganju u budućnost – kroz prizmu štednje za školovanje deteta, privatnih penzija i osiguranja podeliće od 10 časova Nevena Milutinović, direktorka filijale Erste Banke i Ivan Kozić, Key Account Manager Sektora za saradnju sa eksternim partnerima Wiener Städtische osiguranja.

Razgovor o ovoj temi moderiraće Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN-a.

 

O sigurnosti prilikom plaćanja na internetu, temi koja je postala izuzetno važna tokom pandemije, sa početkom u 11:40 govoriće Marija Mutić, koordinatorka programa finansijske edukacije Erste Banke i Sanja Kekić, predsednica Udruženja ISACA, koja kao nezavisna poslovna savetnica pomaže organizacijama da upravljaju svojim sajber rizicima i rizicima koji se odnose na privatnost podataka.

 

Poslednji panel, koji će biti održan od 12:40 časova, biće posvećen preduzetništvu za mlade i početnike. O motivima za ulazak u preduzetništvo, prilikama koje preduzetnički poduhvati donose, kao i potrebnim ulaganjima, veštinama i znanjima, govoriće Milica Čalija, osnivačica kompanije „AnĎeli“, Dragana Jovčić, su-osnivačica i operativna direktorka startapa „Uradi-zaradi“, kao i ĐorĎe Milinković, direktor Regionalnog centra Beograd, Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci. Panel će moderirati Biljana Aleksić, potpredsednica CEFIN-a.

 

Svetska nedelja novca usmerena je na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština od najranijeg uzrasta. U ovoj globalnoj inicijativi koja se organizuje od 2012. godine, aktivnosti su sprovoĎene u 175 država širom sveta. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ovogodišnje obeležavanje organizuje pod sloganom „Vodite računa o sebi, vodite računa o svom novcu“, uvažavajući posebne izazove sa kojima se susrećemo tokom aktuelne pandemije.

 

Organizaciju dogaĎaja podržala je Erste Banka, koja već dve godine sprovodi sveobuhvatni, besplatni program finansijske edukacije #ErsteZnali, sa ciljem da graĎanima pomogne da finansijske odluke koje donose budu zasnovane na proverenim znanjima, kao i da razviju odgovoran odnos prema novcu.

 

Partneri dogaĎaja su kompanija „Anđeli“ i Karolina Herbut.

 

CEFIN – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje je organizacija čiji je cilj da poveća finansijsku pismenost građana kroz različite programe finansijske edukacije, utiče na ekonomsko osnaživanje, promoviše preduzetništvo i rodnu ravnopravnost

 

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Prvi Regionalni virtuelni ACCA sajam zapošljavnja
26.10.2020.
1 min

Prvi Regionalni virtuelni ACCA sajam zapošljavnja

Predavanja
Imagine IF! Serbia Local Finals 20202
26.10.2020.
1 min

Imagine IF! Serbia Local Finals 20202

Predavanja
Ciklus predstavljanja fakulteta u SKC-u: Filozofski fakultet
29.04.2022.
2 min

Ciklus predstavljanja fakulteta u SKC-u: Filozofski fakultet

Predavanja