Predavanja

Znanjem protiv epidemije — panel o obrazovanju kao ključu za prevenciju

16.03.2021.
2 min

Na onlajn panelu "Znanjem protiv epidemije", u utorak 16. marta u 19 časova, mišljenja će ukrstiti virusološkinja, epdemiolog i psihološkinja i pokušati da dođu do zajedničkog odgovora — kako se obrazovanjem mogu sprečiti epidemije.

 

Znanjem protiv epidemije

Foto: Unsplash

Nakon što su na platformi net.kabinet pokrenuli besplatni, interdisciplinarni kurs "Epidemija" namenjen pre svega srednjoškolcima, Fondacija "Petlja", Inicijativa "Digitalna Srbija" i UNICEF razgovor o epidemiji sada pokreću i sa nastavnicima, kao i svima onima koji žele da znaju kako obrazovanje može da odgovori na problem pandemije.

 

Tim povodom, u utorak 16. marta, u 19 časova, organizuju onlajn panel na kom će umesto razgovora o tome kako se obrazovni sistem snašao u prethodnom periodu, tema biti njegova uloga u prevenciji i pripremi za neku narednu epidemiju.

 

Moderator panela biće Dejan Bošković, nastavnik biologije koji uz posao u školi vodi nekoliko blogova i radi kao spoljni saradnik Ministarstva prosvete i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

 

Mesta panelista rezervisana su za Anu Banko, virusološkinju i docentkinju sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Nevenu Buđevac, psihološkinju i vanrednu profesorku Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i Radmila Petrovića, epidemiologa u penziji sa iskustvom tokom epidemije variole vere.

 

Zainteresovani za prisustvo na panelu treba da popune sledeću formu, a neposredno pred panel će dobiti link preko kog će biti u prilici da prate diskusiju u utorak, 16. marta u 19 časova. Neposredan povod za ovaj panel je objavljivanje interdisciplinarnog kursa "Epidemija" koji je dostupan na besplatnoj internet platformi net.kabinet.

 

Ovaj kurs na zanimljiv način povezuje srednjoškolska znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike, a polaznike kroz njega vode popularno pisani tekstovi, ilustracije, kvizovi i glumac Miloš Biković kao narator u edukativnim video-sadržajima. Sve ovo prati i paket tematskih Viber stikera. 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Vebinar: Studiraj u Srbiji
15.11.2023.
1 min

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Predavanja
Students Virtual Series: Build for everyone
20.09.2021.
2 min

Students Virtual Series: Build for everyone

Predavanja
Scrum Guide 2020 - Koje to novosti donosi?
12.11.2020.
1 min

Scrum Guide 2020 - Koje to novosti donosi?

Predavanja