Projekti

14. Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2021

25.02.2021.
2 min

Četrnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd organizuje projekat “Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2021”, koji će se održati od 11. do 15. marta. Projekat se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog

 

Beogradski dani inženjerstva - EBEC Beograd 2021

 

U okviru takmičarskog dela projekta biće održana lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi. Takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Takmičenje je timskog karaktera i obuhvata dve kategorije: timski dizajn i studiju slučaja. 

 

Timski dizajn je kategorija u kojoj se od timova zahteva da pomoću ponuđenog materijala i alata konstruišu prototip zadate namene, koji zatim prezentuju pred stručnim žirijem. U kategoriji studija slučaja, zadatak timova je da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema, koje ocenjuje žiri.

 

Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe–Balkan, koja će se održati u Ljubljani. Pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti održana u Madridu.

 

Edukativni deo projekta, koji će se ove godine održati u online formatu, sastojaće se od niza radionica i treninga koji će studentima pomoći da razviju i unaprede veštine neophodne za njihovu buduću inženjersku karijeru. Takođe, biće održan i online Sajam inovacija, na kome će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva. Sajmu će moći da prisustvuju svi zainteresovani. Prethodnih godina posetioci Sajma imali su priliku da vide simulator  letenja, formulu studentskog tima Drumska strela i mnoge druge projekte.

 

BEST (eng. Board of European Students of Technology) okuplja studente inženjerskih usmerenja sa 93 univerziteta iz 34 zemlje Evrope. Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd je nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija. BEST Beograd je kroz svoje aktivnosti omogućio da više od 1500 studenata Univerziteta u Beogradu poseti edukativne i kulturne programe širom Evrope, kao i da više od 2000 evropskih studenata upozna Beograd.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Saznaj, Deluj, Reši - Prijavi se i ti
29.08.2022.
3 min

Saznaj, Deluj, Reši - Prijavi se i ti

Projekti
Poziv za umetnice i umetnike iz Srbije za učešće na rezidencijalnim programima projekta Some Call Us Balkans
27.12.2021.
2 min

Poziv za umetnice i umetnike iz Srbije za učešće na rezidencijalnim programima projekta Some Call Us Balkans

Projekti
Crowdfunding akcelerator Resurs centra 2021.
22.04.2021.
4 min

Crowdfunding akcelerator Resurs centra 2021.

Projekti