Projekti

Crowdfunding akcelerator Resurs centra 2021.

22.04.2021.
4 min

Želiš da prikupiš sredstva za realizaciju svog projekta ili ideje za opšte dobro uz podršku zajednice? Catalyst Balkans organizuje u okviru Resurs centra za organizacije civilnog društva Crowdfunding akcelerator tokom kojeg će timovi iz neprofitnih organizacija raditi na konkretnim projektima i kampanjama koje će biti lansirane na platformi Donacije.rs

 

Crowdfunding akcelerator Resurs centra 2021.

 

Crowdfunding akcelerator počinje 28. aprila i traje do 3. juna. Kroz 6 virtuelnih radionica, mentorsku podršku i domaće zadatke, imaćete priliku da:

  • naučite sve o crowdfundingu,
  • saznate kako da formulišete poziv na akciju i motivišete zajednicu da vas podrži,
  • radite na pripremi svoje kampanje,
  • lansirate svoju kampanju na crowdfunding platformi Donacije.rs i prikupite sredstva za realizaciju svoje ideje.

 

Prijavite se odmah, jer su prijave otvorene do 25. aprila. 

 

Prilikom popunjavanja prijavnog formulara od izuzetne važnosti je da detaljno obrazložite ideju sa kojom se prijavljujete i navedete podatke o zajednici od koje ćete tražiti podršku. 

 

Kako proces pripreme i realizacije crowdfunding kampanje podrazumeva timski rad, u ime svake organizacije je potrebno da se prijavi tim od 2 ili 3 osobe (ne moraju uvek svi da prisustvuju radionicama, ali važno je da budu uključeni u proces), a broj mesta je ograničen. 

 

Nakon svake radionice, organzacije će dobijati konkretne zadatke, čija izrada predstavlja pripremne korake za lansiranje kampanje.

 

Prijavi se odmah i iskoristi priliku, da uz mentorsku podršku našeg tima i donatorsku podršku svoje zajednice realizuješ svoju akciju za opšte dobro. 

 

Do 3. juna sve organizacije koje učestvuju u akceleratoru će imati spremne kampanje, koje će biti lansirane na našoj platformi Donacije.rs. Proces vođenja kampanje na Donacije.rs je besplatan za organizacije, odnosno jedini troškovi jesu transakcioni, koji iznose između 1 i 2,5%. 

 

Od 2018. godine, crowdfunding platforma Donacije.rs omogućila je prikupljanje više od 500.000 evra za preko 100 dobrotvornih akcija i pomogla različite dobre ciljeve.   

 

Tri organizacije čije se kampanje nastale tokom RC akceleratora u prvih nekoliko dana pokažu najuspešnijim, od Catalysta dobijaju budžet za Facebook oglašavanje kampanje u iznosu od 100 dolara, sa ciljem dodatne promocije, kao i plaćene Google reklame na Catalystovom nalogu. 

 

Prijavi se već danas i iskoristi priliku da uz podršku našeg Tima za fandrejzing usluge razviješ ideju i plan kampanje, pripremiš sadržaj, te uz podršku zajednice na Donacije.rs, prikupiš sredstva za realizaciju svoje ideje.

 

Virtuelne radionice u okviru Crowdfunding akceleratora će voditi Milica Đustebek, menadžerka fandrejzing usluga i Miloš Janković, direktor za partnerstva u Catalyst Balkans.

Crowdfunding akcelerator Resurs centra za neprofitne organizacije se realizuje u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i  Narodni parlament Leskovac. 

 

Zainteresovani ste za još obuka na razne teme od značaja za rad OCD? Posetite sajt Resurs centra i pronađite više informacija! 

 

Projekat Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji finansiran je od strane Evropske unije.

 

Kopiraj link