Projekti

Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici

01.02.2022.
2 min

Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike i Evropski Kongres Ukrajinaca (EKU) imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na Okrugli sto “Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici“.

Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Okrugli sto će se održati 02. februara 2022. godine u Novom Sadu, Hotel Pupin (Konferencijska sala, prvi sprat). 

Okrugli sto je predprojektna aktivnost koja za cilj ima utvrđivanje potreba i interesa pripadnika nacionalnih zajednica i drugih zainteresovanih strana kao osnove za nastavak projekta „Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici“. Projekat će se razvijati u zemljama Centralne i Istočne Evrope, u prvoj fazi fokus je na Srbiji, dok se u drugoj fazi planira proširenje projekta na druge države. Integrativna medijacija je važan alat kako bi se povratilo poverenje nacionalnih zajednica u državu i kako bi se obnovila socijalna kohezija. Takođe, cilj projekta je rešavanje sukoba pojedinaca i grupa unutar lokalne multietničke sredine, a na osnovama konstruktivnog dijaloga i zajedničkog interesa rešavanja problema, putem integrativne i vršnjačke medijacije. 

Specifični ciljevi projekta su: 

  • Uspostavljanje dugoročnog ili trajnog mehanizma za rešavanje sukoba unutar multietničke lokalne zajednice; 
  • Kreiranje održivih alata za informisanje članova lokalne zajednice o integrativnoj medijaciji u lokalnoj zajednici; 
  • Unapređenje nastavnog sistema u relevantnim institucijama. Uspostavljanje dugoročnog ili trajnog mehanizma za rešavanje sukoba unutar multietničke lokalne zajednice za rezultat ima definisanje i formiranje jedinstvenog neformalnog tela na nivou lokalne zajednice koje čine obučeni integrativni medijatori, predstavnici svih etničkih grupa.

Agendu možete videti na ovom linku.  

Kopiraj link