Projekti

Otvoren poziv za učešće u umetničkom projektu "Svi u akciji!"

24.02.2022.
2 min

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu i Dom kulture Studentski grad iz Beograda raspisuju  poziv za studente i studentkinje iz Novog Sada koji su zainteresovani da postanu deo Studentskog vokalnog ispoljavanja pod vođstvom umetničko/kustoskog para koji čine Bojana S. Knežević i Vladimir Bjeličić u okviru međunarodnog projekta “Oni žive”. 

Otvoren poziv za učešće u umetničkom projektu "Svi u akciji!"

Svi (Studentsko Vokalno Ispoljavanje)  je zamišljeno kao zbir zvukova, glasova i pokreta koji proizilaze iz svakodnevnog iskustva studenata Univerziteta u Novom Sadu. Vođeni idejom da okupe mlade ljude i čuju njihove glasove, te da ih podstaknu da se politički artikulišu, Knežević i Bjeličić žele da stvore jedinstven tim najpribližniji horu kako bi se opevala aktuelna društvena stvarnost. 

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u polju performansa, videa, audio-vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Osnovne i master studije, smer Novi likovni mediji, završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a Interdisciplinarne umetničke doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Vladimir Bjeličić je završio osnovne i master studije istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Njegov rad je baziran na prevođenju kustoske prakse kroz performans, istraživanje reprezentacije telesnosti u digitalnom dobu, kao i na artikulaciji ideja kolektivizma i ravnopravnosti.

Tokom rada na projektu, svi učesnici bi ravnopravno učestvovali u razgovorima, pisanju pesama i njihovom izvođenju.  Kao inspiraciju tim će moći da koristi bogatu foto arhivu koja illustruje živote u novosadskim studentskim domovima. Dinamika susreta i rada na projektu će biti definisana nakon formiranja tima (sastavljenog od studenata i umetničko/kustoskog para) koji će i odrediti prezentacioni format rada. Okvirni raspon za ceo proces jeste period od marta do aprila 2022. godine.

Pozivaju se svi studenti i studentkinje Univerziteta u Novom Sadu da pošalji audio ili video zapis, Tik Tok ili Instagram link svog vokalnog ispoljavanja u bilo kojoj situaciji nezavisno od mesta, okruženja, povoda, doba dana, aktivnosti i slično. 

Od podataka, potrebno je navesti: Ime i prezime, fakultet i godina studija.

E-mail adresa za dostavljanje materijala: onizive.sauns@gmail.com.

Rok za dostavljanje materijala: 10.03.2022. godine.

Za prijavu nije neophodno pevačko umeće, svako osećanje je dobrodošlo, a jedino se govor mržnje neće tolerisati!

Kopiraj link

Slični tekstovi

Raspisan konkurs SKC-a za prvi CD
29.07.2021.
1 min

Raspisan konkurs SKC-a za prvi CD

Projekti
Muzika oko vatre – otvorene prijave za muzički kamp u Arilju
11.05.2021.
1 min

Muzika oko vatre – otvorene prijave za muzički kamp u Arilju

Projekti
Otvoren poziv za umetnike i radnike u kulturi
10.11.2021.
2 min

Otvoren poziv za umetnike i radnike u kulturi

Projekti