Projekti

Poziv za umetnice i umetnike iz Srbije za učešće na rezidencijalnim programima projekta Some Call Us Balkans

27.12.2021.
2 min

Projekat međunarodne saradnje, Some Call Us Balkans (SCUB) je transdisciplinarni program i umetničko istraživanje, posvećeno procesima promišljanja i prezentacije mitova i zabluda oko pojmova ‘’Balkan’’ i ‘’Druga Evropa’’. Program sprovodi međunarodni kolektiv kustosa i partnera iz osam evropski zemalja, gde Srbiju predstavlja organizacija Tačka komunikacije iz Beograda. SCUB pruža jedinstvenu platformu za umetnike i priliku za učešće u procesima kolektivnog stvaranja i učenja na različitim lokacijama šire regije Balkana.

Poziv za umetnice i umetnike iz Srbije za učešće na rezidencijalnim programima projekta Some Call Us Balkans

Rok za prijavu na javni poziv produžen je do 22. januara 2022. godine. Odabrani kandidat ili kandidatkinja imaće priliku da bude deo rezidencijalnog programa u Banja Luci (BIH), tokom maja meseca 2022. godine. Jednomesečni boravak u DKC Incel Kulturnom Centru je jedinstvena prilika za rad sa kustosima, stvaranje samostalnih i kolektivnih umetničkih radova, upoznavanje lokalne zajednice i saradnju sa pojedincima i organizacijama iz cele Evrope. Radovi će potom biti predstavljeni u javnom prostoru Mobile Foruma koji je i polazište za veliko umetničko putovanje svih učesnika tokom septembra i oktobra 2022. godine.

Ovo neobično putovanje završava se na Bienalu Zapadnog Balkana (BOWB), u Grčkoj, nakon čega će umetnici mentorisano i na daljinu, retrospektivno raditi na stvaranju individualnog rada koji će predstaviti na finalnoj izložbi projekta u Prištini, u društvenom centru Termokiss, tokom proleća 2023. godine. Odabrani kandidat ili kandidatkinja biće nagrađeni ukupnom novčanom sumom od 2400€.

Detalji poziva dostupni su na sajtu projekta https://somecallusbalkans.org.

SCUB zajednicu čine organizacije ICSE&Co., UNSA Geto, Tačka Komunikacije, Biennale of Western Balkans, Sociopatch - platform for civic engagement, Tulla Culture Center, ZK/U Berlin, Termokiss Social Center, and The Ground Tour project koje sarađuju uz podršku Evropske Unije (Kretivna Evropa, Zapadni Balkan 2021-2023).

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem mail adrese info@tackakomunikacije.org.

Kopiraj link