Projekti

Prijave za BASF Innovation Hub produžene do 30. septembra

15.09.2021.
3 min

Zbog velikog interesovanja inovatora i startapa prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub biće produžene za dve nedelje i trajaće do 30. septembra u ponoć.

Prijave za BASF Innovation Hub produžene do 30. septembra

Regionalni konkurs BASF Innovation Hub održava se u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je i Republika Srbija. U fokusu konkursa su rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima Zelene agende - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

„U čitavom regionu vlada veliko interesovanje. Do sad su stigle prijave više od 100 inovatora i startapa među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u najrazličitije svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada i pametno navodnjavanje. Evidentno je da je Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade i da oni aktivno razmišljaju o korisnim rešenjima za održivu planetu. Zbog toga smo odlučili da produžimo konkurs i ovom prilikom pozivamo startape koji eventualno još nisu konkurisali, da svoje ideje prijave do 30. septembra u ponoć”, naglašava Simon Franko, direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

U lokalnoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička ideja će potom učestvovati na regionalnom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država. Pobednik lokalnog konkursa će osvojiti 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra.

„Na konkurs se mogu prijaviti inovatori i startap timovi do pet članova. Osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rešenja za održivu poljoprivredu i rešenja koja omogućavaju prelazak na cirkularnu ekonomiju. Novac namenjen najboljim projektima može biti upotrebljen na način na koji inovatori i startapi smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje. Bilo da je u pitanju učešće na sajmu, finiširanje proizvoda ili njegovo testiranje, mi smo tu da ih podstaknemoˮ, objašnjava Franko i podseća da je nedostatak novčanih sredstava vrlo često glavni razlog zbog koga nekada jako dobre individualne ideje ne budu realizovane.

Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu

Molimo Vas da se za sva dodatna pitanja i informacije obratite Cvijeti Radović: Telefon: +381 65 520 1644, email: cvijeta.radovic@pressoffice.rs.

O BASF-u:

U kompaniji BASF, mi stvaramo hemiju za održivu budućnost. Kombinujemo ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću. Približno 110.000 zaposlenih u BASF grupi doprinosi uspehu naših klijenata u skoro svim sektorima i u skoro svakoj državi na svetu. Naš portfolio organizovan je u šest segmenata: hemikalije, materijali, industrijska rešenja, površinske tehnologije, ishrana i nega i rešenja za poljoprivredu. Kompanija BASF je tokom 2020. godine ostvarila prodaju u vrednosti od oko 59 milijarde evra. Za više informacija posetite internet stranicu: www.basf.com.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici
01.02.2022.
2 min

Integrativna medijacija i osnaživanje tolerancije i poverenja među pripadnicima nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici

Projekti
Transcend mentorship program
21.05.2021.
2 min

Transcend mentorship program

Projekti
BOLD Small Grants - konkurs je otvoren od 20. marta do 20. aprila
10.04.2024.
3 min

BOLD Small Grants - konkurs je otvoren od 20. marta do 20. aprila

Projekti