Projekti

Raising Starts: Grant do 20.000 CHF i mentorska podrška za startape

28.11.2022.
2 min

Otvoren je novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Raising Starts: Grant do 20.000 CHF i mentorska podrška za startape

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, uz podršku Vlade Švajcarske.

Prijave su otvorene do 28. decembra u podne na zvaničnoj stranici programa.

Kroz intenzivna predavanja i radionice startapi na programu stiču neophodno usmerenje, znanja i veštine da razvijaju svoj inovativni biznis i pristupe tržištu, mentore sa međunarodnim iskustvom koji su prošli globalni startap put, grant do 20.000 CHF bespovratno (no equity) i podršku zajednice uspešnih osnivača, mentora i investitora.

Kao takav, progam je idealan prvi korak za startape koji su se tek upustili u razvoj inovativnih proizvoda i usluga - odskočna daska do tržišta, spremnosti za dalje investicije i globalni rast.

Na aktuelni Javni poziv mogu konkurisati startap timovi od najmanje 2 člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva.

Uz sveobuhvatne obuke, startapima je omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama i posebna podrška u oblasti zaštite intelektualne svojine, a nakon programa startapi ostaju deo zajednice naučno-tehnoloških parkova koja im otvara nova vrata i mogućnosti kroz konekcije sa međunarodnim mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima.

Kopiraj link