Projekti

Svetionik znanja - Mladi iz Srbije ponovo imaju priliku da menjaju svet oko sebe

27.07.2021.
2 min

„Svetionik znanja“ je tradicionalno takmičenje 60 sredjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije. Osmišljen je tako da srednjoškolci, uz mentorsku pomoć, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet tema - kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija. 

Svetionik znanja - Mladi iz Srbije ponovo imaju priliku da menjaju svet oko sebe

„Svetionik znanja“ se održava petu godinu za redom kao društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine se mogu prijaviti učenici treće i četvrte godine srednje škole iz sledećih gradova - Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Vršca, Zrenjanina, Valjeva, Čačka, Šapca, Užica, Zaječara, Pirota, Leskovca, Vranja, Kruševca i Novog Pazara.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kroz učestvovanje na Svetioniku znanja dobija se prilika za zajedničko učenje i upoznavanje srednjoškolaca iz različitih gradova Srbije. Projekat započinje svečanim otvaranjem koji će se održati u Valjevu od 03. do 05. septembra. Učesnici će imati priliku da prisustvuju ovom trodnevnom seminaru sa obezbeđenim smeštajem, predavanjima, radionicama ali i zabavnom programu. Tokom seminara timovi srednjoškolaca se upoznaju sa svojim mentorima i zajedno određuju i definišu projekte kojima žele da unaprede svoje lokalne zajednice i pripremaju se za izradu projekta.

Nakon seminara sledi tromesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relvantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će se održati krajem novembra. Na završnom događaju mladi imaju priliku da svoju ideju predstave ispred stručnog žirija sastavljenog od predstavnika društveno odgovornih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva. 

Učešće na Svetioniku znanja je višestruko korisno, ali i zabavno, a u potpunosti besplatno! Zaintresovani učenici treće ili četvrte godine srednje škole koji žive na teritoriji Republike Srbije mogu da se prijave za učešće putem linka ili zvaničnih profila Svetionika znanja na društvenim mrežama - konkurs je otvoren do 05. avgusta! 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs - Prepoznajmo lidere oko sebe - JCI
11.06.2021.
2 min

Konkurs - Prepoznajmo lidere oko sebe - JCI

Projekti
Projekat Kultura za demokratiju: otvoren novi poziv za finansiranje
15.05.2023.
2 min

Projekat Kultura za demokratiju: otvoren novi poziv za finansiranje

Projekti
Projekat “Dani marketinga” i “Reklamijada”
14.12.2021.
2 min

Projekat “Dani marketinga” i “Reklamijada”

Projekti