Radionice

Edu Viki kamp - Opet tamo gde si ti

21.09.2021.
3 min

Pozivamo te, kao i prošle godine, da zajedno razmišljamo, zamišljamo, istražujemo i razgovaramo o mestu i ulozi Vikipedije u obrazovanju, koje se ubrzano menja.

Edu Viki kamp - Opet tamo gde si ti

Razvoj tehnologije nam je omogućio sasvim nove vidove učenja i komunikacije koje koristimo u svakodnevnom životu, ali i u obrazovanju. Zahvaljujući istim tim tehnologijama, Vikimedija Srbije nastoji i u doba pandemije da održi veze i kontinuitet u nama bitnim odnosima sa mladima, prevashodno sa studentima i učenicima srednjih škola. 

Zbog toga te pozivamo da se priključiš drugom Onlajn Edu Viki kampu, trodnevnom događaju koji će biti održan 23, 24. i 30. oktobra 2021. godine putem platforme ZOOM.

Kamp okuplja dobrovoljce koji su zainteresovani da aktivno doprinose razvoju obrazovnog programa Vikimedije Srbije. Tokom programa ćeš imati priliku da saznaš na koji način Vikipedija može biti korišćena kao nastavno sredstvo. Radeći zajedno, u timskom duhu, unapređuješ veštine koje će ti pomoći da poboljšaš svoju komunikaciju, način pisanja, pregovaranja i sl., a koje možeš da iskoristiš prilikom ostvarivanja saradnje sa profesorima na fakultetu ili u drugim obrazovnim institucijama. Vikimedija Srbije je do 2019. godine organizovala 4 kampa širom Srbije. 

Nadali smo se da ćemo sa tom praksom nastaviti 2021. godine, ali pošto su ceo svet pogodile promene koje su vrlo neizvesne, odlučili smo da i ove godine mišljenja i iskustva razmenjujemo onlajn.

Znajući da onlajn događaji nisu više toliko izazovni kao ranije i da svi tragamo za socijalnim kontaktima uživo, odlučili smo da naš Edu Viki kamp ipak napravimo drugačijim od ostalih i da ti ponudimo priliku da dobiješ:

  • Znanje o pisanju članaka na Vikipediji uz individualnu podršku mentora;
  • Priliku da Vikipediju inkorporiraš u svoje obrazovanje;
  • Mogućnost za angažovanjem na zanimljivim i kreativnim projektima Vikimedije Srbije;
  • Iskustvo u timskom pisanju projekata, od kojih će najbolji biti nagrađeni;
  • Ostvarivanje kontakta sa mladim timom Viki ambasadora i priliku da budeš deo istog tog tima;
  • Mogućnost da upoznaš i da se družiš sa vršnjacima koji imaju slična interesovanja;
  • Prednost prilikom odabira za prvi sledeći Edu Viki kamp koji će biti održan uživo;
  • Sertifikat o učešću na Edu Viki kampu.

Prijavljivanje:

Događaji Vikimedije Srbije su otvoreni za sve dobrovoljce, ali budući da je kamp posvećen učesnicima koji namerevaju da se uključe u tim obrazovnog programa, prednost će imati učenici završne godine srednjih škola i studenti.

Od učesnika se očekuje aktivno učešće. Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem ovog formulara do 10. oktobra 2021. godine.

Učešće je besplatno za sve učesnike.

Sa onima koji budu odabrani, biće organizovan kraći onlajn intervju. Svi učesnici su u obavezi da tokom intervjua i kampa imaju uređaj sa kamerom i mikrofonom kako bismo obezbedili aktivno učešće svih učesnika.

Za sva pitanja nam se možeš obratiti mejlom na nebojsa.ratkovic@vikimedija.org ili telefonom na 060/7454771.

Kopiraj link