Radionice

FONup: Mobilne aplikacije od ideje do realizacije

20.12.2022.
2 min

Jedan od pet projekata koje FON-ov centar za razvoj karijere organizuje je FONup. Cilj projekta je edukacija studenata iz oblasti informacionih tehnologija, gde se delagatima, kroz predavanje i radionice, pruža mogućnost sticanja praktičnog znanja. 

FONup: Mobilne aplikacije od ideje do realizacije

Ove godine FON-up će se baviti veoma aktuelnom temom - mobilnim aplikacijama.

24. decembra na Fakultetu organizacionih nauka moći ćete da čujete predavanje o procesu nastanka aplikacije, od same ideje, do dizajniranja i pravljenja određenih prototipova, programiranja i testiranja aplikacije, do momenta kada ona bude dostupna svima za preuzimanja, kako iz ugla jednog IT programera tako i iz menadžerskog ugla koji donosi jedan takav proces.

Takođe, kroz dve radionice na kojima se radi u React Native-u i UI/UX-u biće objašnjen način na koji se izrađuju mobilne aplikacije, kao i prepoznavanje želja korisnika i kako njihov problem rešiti.

React Native

React Native je framework zasnovan na JavaScript-u koji je napravljen od strane kompanije Meta Platforms. Koristi se za pravljenje mobilnih aplikacija kako za Android, tako i za iOS.

Kroz rad na jednostavnoj aplikaciji mogu se steći osnovna znanja vezana za React Native tako da nakon radionice imate temelj za dalje razvijanje u mobilnom računarstvu.

UI/UX

Za njega kažu da je posao budućnosti. UX dizajn se odnosi na izraz „dizajn korisničkog iskustva” (User experience), dok UI (User interface) označava „dizajn korisničkog interfejsa”.

Na ovoj radionici prolazi se kroz sva pisana i nepisana pravila dizajna korisničkog interfejsa i koji su to detalji koji jednu aplikaciju čine jednostavnom za korišćenje, ali ujedno i lepom za oko.

Projekat je posvećen svim potencijalnim budućim IT stručnjacima ali i onima koji žele da čuju nešto više o ovoj temi, i možda i oni postanu kreatori aplikacije koju će potencijalno koristiti ljudi širom sveta.

Da bi se obezbedilo prisustvo, potrebno je samo popuniti prijavu koja se nalazi u opisu profila @fonovcentar ili na ovom linku.

Više informacija o projektu kao i o ostalim dešavanjima FON-ovog centra za razvoj karijere možete naći na njihovom sajtu www.fonovcentar.rs gde se takođe nalaze i same prijave.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Hard Skills Academy u Novom Sadu
10.05.2023.
2 min

Hard Skills Academy u Novom Sadu

Radionice
Online workshop: Let's get into "Innovation games"
29.01.2021.
1 min

Online workshop: Let's get into "Innovation games"

Radionice
Code9 Workshops
10.04.2024.
2 min

Code9 Workshops

Radionice