Radionice

Otvoren konkurs za nove polaznike „Evropske škole debate”

05.10.2021.
3 min

EU info mreža i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za osmu generaciju polaznika i polaznica „Evropske škole debate”.

Otvoren konkurs za nove polaznike „Evropske škole debate”

Foto: Pixabay

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i studenti sa teritorije Srbije.

Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno 10 radionica, od oktobra 2021. do maja 2022. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata, uživo ili online.

Predavači i predavačice će biti treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.

Konkurs je otvoren do srede, 06. oktobra 2021. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći ovde.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će odlučivati o kandidatima koji će biti izabrani da učestvuju na Evropskoj školi debate.

Molimo sve zainteresovane da odgovorima u upitniku pokažu svoju motivaciju za učešće. Odluka žirija o odabranim kandidatima biće zasnovana na odgovorima iz upitnika.

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Ukoliko imate bilo koje pitanje pišite nam na: info@euinfo.rs ili nam pošaljite poruku preko Instagrama ili Facebooka.

Pridružite se grupi od preko 700 debatera koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

 Školu debate je u prethodnih sedam godina pohađalo više od 700 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 25 javnih debata.

Kopiraj link