Radionice

Otvorene prijave za trening „Mladi i sektor bezbednosti“

24.09.2021.
3 min

Da li imaš između 18 i 28 godina? Želiš li više da naučiš i razumeš šta sektor bezbednosti podrazumeva? Da li te zanimaju problemi mladih u vezi bezbednosti? Da li želiš da naučiš i stekneš veštine koje će ti pomoći da razvijaš strategije koje su vezane za bezbednost i sigurnost?

Otvorene prijave za trening „Mladi i sektor bezbednosti“

Foto: KOMS

Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja DA, onda je ovaj program prava prilika za tebe!   

Krovna organizacija mladih Srbije poziva te da se prijaviš za učešće u treningu za ,,Mladi i sektor bezbednosti” koji se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.   

Ovaj trening će ti omogućiti:  

 • Da razumeš šta znači bezbednosna kultura;  
 • Da stekneš stekneš znanje, razviješ veštine i izgradiš samopouzdanje da na pravi način prepoznaješ ili baviš se bezbednosnim problemima i izazovima kod mladih;
 • Da stekneš znanje o promovisanju učešća mladih u izgradnji bezbednosne kulture, kao i prepoznavanju glavnih bezbednosnih izazova koji utiču na mlade u lokalnim zajednicama u Srbiji; 
 • Da stekneš veštine liderstva zasnovanim na praktičnim znanjima, koje će ti omogućiti da zastupaš mlade po pitanju bezbednosne kulture u lokalnoj zajednici; 
 • Da podeliš svoje viđenje bezbednosti sa drugim učesnicima/cama treninga i predavačima i uvidiš šta je to što imate zajedničko ili šta vas razlikuje;  
 • Da stekneš osnovno znanje o Nacionalnoj strategiji za mlade za period od 2015. do 2025. godine, čiji značajan deo se odnosi na bezbednost mladih;  
 • Da stekneš znanja o razvijanju i jačanju saradnje između državnih institucija i civilnog društva u rešavanju bezbednosnih politika na nacionalnom i lokalnom nivou.  
 • Trening će se održati online, u toku oktobra i novembra 2021, trajaće šest radnih dana u toku tri nedelje, a sastojaće se od tri dvodnevna modula.

Moduli će biti sledeći:  

 • Sektor bezbednosti u Srbiji,  
 • Identifikovanje najvećih izazova na polju bezbednosti i  
 • Kreiranje strategija u Srbiji (stvaranje, implementacija i evaluacija) 

Po završetku obuke, ista grupa polaznika nastaviće zajednički rad kroz Radnu grupu za mlade i imati šest online sastanaka u toku tri meseca sa ekspertom iz oblasti bezbednosti.

Nakon sastanaka definisaće se efikasne i inkluzivne preporuke i okvir za odgovor na bezbednosne potrebe i brige mladih žena i muškaraca u lokalnim zajednicama, prvenstveno kroz uključivanje bezbednosti mladih u Lokalne akcione planove za mlade i u cilju promovisanja učešće mladih u izgradnji bezbednosne kulture.  

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara. Prijave za trening su otvorene od 24. septembra do 10. oktobra 2021. u 23:59.  

Za više informacija o procesu selekcije i samom programu, možete se obratiti programskoj koordinatorki Anji Jokić na mejl anja.jokic@koms.rs ili pozivom na broj +381 69 738 443 radnim danima od 9 do 17 časova.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Besplatne radionice: Dobar karijerni START, uz treninge poslovnih veština SMART!
05.10.2022.
2 min

Besplatne radionice: Dobar karijerni START, uz treninge poslovnih veština SMART!

Radionice
Prijava za program razvoja međunarodnih Erazmus+ omladinskih razmena od strane mladih i omladinskih lidera
22.06.2021.
2 min

Prijava za program razvoja međunarodnih Erazmus+ omladinskih razmena od strane mladih i omladinskih lidera

Radionice
Lady's first - Finding your MVP
12.03.2021.
1 min

Lady's first - Finding your MVP

Radionice