Radionice

Poziv za učešće na studentskoj radionici: “Napravi krug”

03.08.2021.
2 min

Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Udruženjem građana „Fokus art“ i partnerima JKP Gradska čistoća i JP Ada Ciganlija organizuje akciju recikliraj - napravi krug u okviru koje će biti organizovana interdisciplinarna studentska radionica: Napravi krug!

Poziv za učešće na studentskoj radionici: “Napravi krug”

Foto: Pixabay

Datum održavanja radionice:

15. avgust - 15. septembar 2021. godine.

U svetlu klimatskih promena i globalnog rasta zagađenja životne sredine uočava se rastuća potreba za aktivističkim delovanjem u oblasti ekologije, kojim će se probuditi svest, naglasiti značaj i započeti promena iz lokalnog konteksta. Upravo je aktivno delovanje pojedinca i buđenje svesti o ekološkim i humanitarnim problemima na lokalnom nivou način da svako da svoj doprinos globalnoj borbi za unapređenje kvaliteta životne sredine i pokrene male promene sa velikim uticajem.

Akcije u javnom prostoru, saradnja sa različitim strukama i uključivanje šire društvene zajednice mogu doprineti razvoju i implementaciji novih modela društvene odgovornosti i brige prema urbanom i prirodnom okruženju.

Opis radionice:

Zadatak radionice je izrada dve zajedničke interaktivne prostorne instalacije od ambalažnog otpada, koje će biti privremeno postavljene u prostoru JP Ade Ciganlije. Prostorna instalacija zamišljena je kao rezultat kreativnog mišljenja i praktičnog rada studenata arhitekture u saradnji sa mentorima i partnerima, u okviru datih tehničko - tehnoloških mogućnosti, a njena finalna formulacija biće definisana direktno kroz rad na radionici.

Cilj je da studenti kroz timski rad, saradnju sa različitim strukama i mentorima razvijaju, konstruišu i na kraju realizuju male projekte u vidu paviljona, urbanog mobilijara, umetničkog iskaza, skulpture, itd.

Prostorne instalacije će nakon radionice biti izložene u javnom prostoru Ade Ciganlije, a nakon završetka manifestacije biće donirane u humanitarne svrhe, čime će ciklus realizacije akcije i doprinosa biti simbolično zatvoren.

Detaljnije informacije o zadatku i očekivanim rezultatima studenti će čuti na uvodnom predavanju. Radionica će se odvijati na srpskom jeziku.

Prijava:

Prijava zainteresovanih studenata vrši se slanjem kratkog videa u trajanju od maksimalno 30 sekundi, sa izjavom o motivaciji da učestvuju u radionici, na mejl: napravikrug@arh.bg.ac.rs.

Mogu se prijaviti studenti svih stepena studija.

Broj učesnika je ograničen na 20.

Rok za prijavljivanje: 15.08.2021.

Radionica će biti vrednovana sa 2 ESPB boda.   

Kopiraj link

Slični tekstovi

26. škola za zaštitu životne sredine Water Workshop 2023
28.06.2023.
2 min

26. škola za zaštitu životne sredine Water Workshop 2023

Radionice
RIS-ALiCE Workshop - Recycling and environmental radioactivity of Al-rich residues
28.10.2020.
1 min

RIS-ALiCE Workshop - Recycling and environmental radioactivity of Al-rich residues

Radionice
Ciklus radionica Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
08.04.2022.
1 min

Ciklus radionica Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Radionice