Radionice

Poziv za učešće u mentorskom programu biznis liderstva u okviru USAID WE Founders Inicijative

18.12.2020.
4 min

AFA već treću godinu za redom organizuje Mentorski program za preduzetnice, sa ciljem da preduzetnicama pruži konkretna znanja i veštine za uspešno vođenje biznisa, ali i mogućnost da se povežu i umrežavaju – kako međusobno, tako i sa ženama liderkama iz različitih biznis sfera.

 

Mentorski program za preduzetnice 2021

Foto: Pixabay

Mentorski program za preduzetnice je zajednički program AFA organizacije i Impact Hub-a u okviru Inicijative „WE Founders“, trogodišnjeg projekta finansiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Cilj ovog projekta je podrška ženskim biznisima da ostvare svoj pun ekonomski potencijal i time doprinesu ekonomskom rastu zemlje.


AFA posebnu pažnju posvećuje medijskoj vidljivosti Mentorskog programa, s obzirom na značaj koji takva podrška ima za ženske biznise i na važnost medijske popularizacije ženskog preduzetništva u celini. Najbolje polaznice i mentorke druge generacije programa će biti predstavljene na četvrtom po redu regionalnom AFA Women’s Leadership Summit-u koji će se održati po završetku programa.

 

Iskustva iz prve generacije AFA Mentorskog programa pokazuju da je to jedinstven mentorski program u kome polaznice u jednom prijatnom okruženju mogu da se upoznaju sa najboljim biznis praksama iz Srbije i iz sveta, da „iz prve ruke“ dobiju konkretne savete za svoje biznise, i da već sutradan mogu da primene stečena znanja i veštine. AFA se svojim radom trudi da napravi mrežu polaznica i mentora koja će u svakom trenutku biti blisko povezana i spremna da pruži podršku preduzetnicama kad god im to treba. Čak i nakon završetka programa, polaznice programa ostaju u kontaktu i uvek mogu da se obrate AFA mreži, ali se i polaznice ohrabruju da svoja znanja i kontakte dele, kako bi ta jedinstvena mreža rasla, a ženski biznisi zajedničkim snagama i ženskom solidarnošću rasli.

 

Sadržaj programa

  • Šest sesija posvećenih „core“ biznis veštinama (Izlazak na tržište i strategija rasta, Poslovni prihodi i njihov rast, Strateški storytelling, Prodaja: „funnel“, planiranje i aktivnosti, Finansijsko planiranje, Prikupljanja sredstava),
  • Šest sesija posvećenih „soft“ liderskim veštinama (Veštine networking-a, Veštine, alati i stilovi liderstva, Samopromocija, Ženska solidarnost i etika u poslu, Suočavanje sa nelagodnim situacijama i učenje iz neuspeha, Preduzetništvo kao stil života),
  • Dva događaja na kojima će polaznice moći da pokažu veštine koje su naučile u toku programa:
    • Prvi događaj će biti networking koktel na kome će polaznice imati priliku da demonstriraju naučene veštine umrežavanja i da se upoznaju sa ženama na vodećim pozicijama brojnih kompanija iz AFA korporativne mreže
    • Drugi događaj će biti snimanje 1-na-1 razgovora („side chats“) između polaznica i liderki iz AFA korporativne mreže u toku kojih će polaznice predstavljati svoj biznis, prezentovati svoje veštine samopromocije i prezentacije, i demonstrirati najvažnija znanja koja su stekle u toku programa.

 

Detalji o programu

Kome je Mentorski program namenjen?

Mentorski program je namenjen prvenstveno ženama vlasnicama biznisa i startapa, ali se mogu prijaviti i sve žene koje imaju jasnu biznis ideju, a nisu je još uvek realizovale.

 

Prijavite se

 

Trajanje programa: tri meseca (januar – mart 2021)

 

Mesto održavanja:

Program će se realizovati onlajn, a ukoliko uslovi dozvole, delovi programa će se održavati u prostorijama Impact hub-a i AFA organizacije.

 

Rok za prijavu: 30.12.2020. u 23:59h.

 

* Ukoliko nemate osnovan biznis, već samo ideju, i dalje je potrebno da popunite sva polja u prijavi, a u okviru odgovora na pitanje „How are you solving this?“ naglasite u kom stadijumu je vaš biznis, tj. vaša ideja.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Trening iz oblasti metodologije društvenih istraživanja
18.01.2021.
1 min

Trening iz oblasti metodologije društvenih istraživanja

Radionice
Kreativna radionica u SKC-u: „Znanjem do budućnosti“
29.11.2021.
1 min

Kreativna radionica u SKC-u: „Znanjem do budućnosti“

Radionice
Delightful Istanbul 2021 "Online" Winter School for International Students
28.12.2020.
2 min

Delightful Istanbul 2021 "Online" Winter School for International Students

Radionice