Radionice

Prijavi se za YIC 2021/22.

07.09.2021.
5 min

Da li postoji nešto što voliš da radiš, u čemu si jako dobar/dobra i što ti lako ide? Neka posebna veština ili znanje, koji su kao tvoja supermoć? Vidiš li nešto u svojoj okolini što te jako nervira, neki problem koji bi voleo da rešiš? Možeš li da ga rešiš koristeći svoju supermoć? Želiš li da naučiš kako?

Prijavi se za YIC 2021/22.

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Preopterećeni gomilom obaveza koje imamo u školi i jurcanjem za ocenama, često zaboravimo da zastanemo i promislimo o svom dosadašnjem iskustvu, stečenom znanju i veštinama i kako zapravo već danas možemo da ih iskoristimo i radeći nešto što nama prija, pomognemo rešavanju nekog problema ili potrebe u svojoj zajednici.

Zato je tim organizacije “Nauči me” stvorio program koji mladima pruža priliku da otkriju sebe, osveste svoj potencijal i nauče kako da menjaju svet! 

O čemu se radi?

Youth Innovation Center je program organizacije Nauči me koji ima za cilj da pomogne mladima da nauče #kakosemenjasvet, to jest otkriju strast svog budućeg poziva i koristeći svoja specifična znanja i veštine pomognu u rešavanju nekog problema u njihovoj zajednici!

Koristeći znanja i iskustvo stečeno u radu sa mladima tokom prvog YIC programa, realizovanog 2018. godine (o čemu više možete pročitati ovde), kroz novi i unapređeni “Youth Innovation Center” želimo da pomognemo učenicima srednjih stručnih škola jugoistočne Srbije da svoja stručna znanja i veštine dopune mekim veštinama potrebnim svakom preduzetniku (kao što su komunikacija, logistika, marketing i finansije), kako bi osmislili, razvili i realizovali sopstvene biznis ideje! 

Evo i kako 

  • Kroz edukativne video materijale, naučićeš kako da mapiraš svoja postojeća znanja i veštine stečena u školi i na različitim vannastavnim aktivnostima i prepoznaš koje sve probleme u svojoj zajednici bi mogao/mogla da rešiš njihovom primenom.
  • Tokom onlajn radionica sa mentorima koji su eksperti iz različitih oblasti biznisa, steći ćeš veštine i znanja iz oblasti preduzetništva i naučiti koji su to koraci neophodni kako bi tvoja veština ili znanje postali održivi proizvod ili usluga.
  • Na onlajn brainstorming sesijama sa timom organizacije “Nauči me”, dobićeš priliku da naučeno direktno primeniš na svojoj ideji, umrežiš se sa vršnjacima koji su takođe u programu i kroz razmenu mišljenja i iskustva dodatno unaprediš sebe i svoju ideju. 
  • Tokom edukativnih poseta privatnim kompanijama i javnim institucijama širom Srbije, saznaćeš više o pojedincima koji su već uspeli u tome šta mi pokušavamo, kako je izgledao njihov put, koje greške su oni pravili i kako ti možda možeš da ih izbegneš.
  • Finalni događaj edukativnog dela YIC programa biće prilika da predstaviš na čemu si radio/radila tokom prethodnih meseci i dobiješ finansijsku podršku sponzora da svoju biznis ideju u narednom periodu i realizuješ.

Kako radimo i šta smo spremili?

Ceo Youth Innovation program trajaće više meseci i biće realizovan u hibridnom modelu (onlajn edukacije i brainstorming sesije i druženje uživo tokom poseta i team-building-a) u nekoliko etapa:

Prijave

Ukoliko si učenik/učenica srednje stručne škole u jugoistočnoj Srbiji, popuni onlajn upitnik do 30.09.2021. godine. Očekuj mejl potvrde i pristupne parametre za onlajn učionicu.

Edukacija

Svi prijavljeni učesnici dobiće pristup onlajn učionici sa edukativnim video materijalima, uz pomoć kojih će imati zadatak da prepoznaju svoje specifične veštine i znanja, kao i probleme u zajednici koje mogu da reše njihovom primenom i da ih predstave u formi videa. 

Selekcija

Nakon što prepoznaju svoje veštine i znanja, učesnici će imati zadatak da ih predstave u kratkom klipu, koji će poslati organizacionom timu i koji će se zajedno sa onlajn upitnikom razmatrati pri finalnom izboru učesnika za sam program.

Program

“Youth Innovation Center” program sastoji se od onlajn radionica i brainstorming sesija koje će se održavati naizmenično svake nedelje i trajati do 2h, kao i tri jednodnevna edukativna putovanja koja će se održavati jednom mesečno.  

Finalna konferencija

Ideje nastale tokom Youth Innovation Center programa učesnici će prezentovati na finalnoj konferenciji koja će se održati u aprilu 2022. gde će najbolje ideje dobiti finansijsku podršku sponzora.

Realizacija

Nakon završetka edukativnog dela programa ideje koje su dobile eksternu finansijsku podršku će se realizovati uz mentorsku podršku škole ili lokalne organizacije i organizacije “Nauči me” koja će pratiti njihov razvoj i napredak.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Poziv za učešće na treningu ,,Da se čujemo!”
22.07.2021.
1 min

Poziv za učešće na treningu ,,Da se čujemo!”

Radionice
Serija online radionica: Engleski jezik struke - most između učionice i radnog mesta
09.10.2020.
2 min

Serija online radionica: Engleski jezik struke - most između učionice i radnog mesta

Radionice
Radionica Ilustracije
30.03.2021.
1 min

Radionica Ilustracije

Radionice