Radionice

Radionica: Psihološki imunitet - Upravljaj brigama!

22.01.2021.
2 min

EU info kutak u Nišu organizuje novu onlajn edukativnu radionicu, na kojoj će tema biti psihološki imunitet i kako održati mentalno zdravlje u vreme pandemije. Radionica se održava posredstvom Zoom platforme, 27. januara od 17 sati.

 

Upravljaj brigama

Foto: Pixabay

Prvi cilj ove radionice je da kroz razgovor sa iskusnim predavačima radimo na prepoznavanju situacija u kojima počinjemo da prekomerno brinemo, kada ta briga počne da okupira našu ličnost i kada to značajno ometa naše svakodnevno funkcionisanje. U tom smislu ćemo se baviti time kako da naučimo da upravljamo svojim brigama, a ne one nama, kako da koristeći sopstvene kapacitete prevaziđemo brigu i strah i pojačamo psihološki imunitet.

 

U globalnim zdravstvenim krizama koje dovode u rizik zdravlje i živote velikog broja ljudi, suočeni smo sa drastičnim promenama u svakodnevnim životima. Često tu novu situaciju opisujemo kao ‘’nova realnost’’ koja se ne ogleda samo u sferi zdravlja već i u ekonomiji, politici, obrazovanju, kulturi, ljudskim pravima, odnosno u svim segmentima društvenog života.

 

Kao i svaka novina, posebno ova sa negativnim kontekstom, ona pojedincima, porodicama i čitavim zajednicama donosi povećane psihičke izazove za koje najčešće ne posedujemo veštine i znanja kako bismo ih prevladali.

 

Znanja i veštine sa kojima će prisutni biti upoznati na ovoj radionici bazirani su na savremenim naučnim i stručnim saznanjima, kao i na primerima dobre prakse u zemljama EU.

 

Predavači će biti Ivana Vračkić, kognitivno-bihejvioralni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine i supspecijalista zdravstvenog vaspitanja.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane, ali je iz organizacionih razloga neophodna prijava popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 27. januara u 10 sati ili do popune kapaciteta.

 

 

Kopiraj link