Radionice

Studenti, pažnja, Code9 na vidiku! - Nove besplatne radionice za studente tehničkih fakulteta

14.05.2021.
3 min

Code9, program specijalno kreiran za studente završnih godina sa tehničkih fakulteta, ovog maja donosi tri različite radionice - Java programiranje, programiranje u C# jeziku i testiranje softvera. Svaki od Code9 kurseva obuhvata različite sesije odnosno niz predavanja, a po završetku radionica sledi rad na praktičnom projektu. Studentima su u tom periodu na raspolaganju mentori, eksperti programeri iz Levi9, kao podrška u praktičnom radu. 

Code9

Code9 je koncipiran sa idejom da studentima pruži priliku da steknu uvid u trendove i aktuelnosti u različitim oblastima, ali i da se što bolje pripreme za pronalazak prakse ili posla. Prvi put je održan 2012, inicijalno kao radionica na kojoj su se obrađivale teme u vezi sa C# programiranjem, a usled velikog interesovanja studenata i uspeha formata kroz godine su dodavane i radionice iz drugih oblasti.

Devet je za zaposlene u kompaniji Levi9 specijalan broj, pa povodom ovog jubilarnog Code9 razgovaramo sa Teodorom Vasićem, .NET developerom koji je svoju karijeru započeo upravo ovim programom, a ove godine jedan je od mentora. 

Na Code9 radionicu sam 2018. pošao sa željom da naučim nešto novo, a tu želju su mi ispunili odlični mentori. Svaki mentor se trudio da što bolje objasni teoriju i da nam onda to prikaže u praksi na projektu, i još pored toga su uvek ostavljali prostora da im sami postavljamo pitanja koja nisu nužno bila vezana samo za tehnologiju, već i za samu industriju. Tako da mi je Code9 pružio iskustvo koje nisam imao prilike da steknem na fakultetu, a i u neku ruku mi je pružio priliku da saznam nešto više o samoj industriji i o tome šta me čeka posle.” seća se Teodor svog iskustva.  

Obostrano zadovoljstvo posle Code9 programa nastavljeno je studentskom praksom, a kasnije i zaposlenjem. Teodor kaže da su njegova iskustva sa početka karijere odlična, a da je u svakoj fazi imao podršku za razvoj kroz Levi9 akademiju i rad sa iskusnim kolegama.

Sećam se svojih prvih radnih nedelja, Levi9 akademija u okviru koje sam imao pristup velikom broju kurseva na platformi Udemy bila mi je odlična prilika da proširim svoje znanje. Ipak, rad na projektima je tek prava stvar. Na prvom sam radio kao frontend developer, a na ovom trenutnom sam angažovan kao fullstack developer. Do sada sam bio i predavač studentima, a drago mi je što imam priliku da budem mentor i to na Code9 radionici kojom je i započelo moje profesionalno putovanje.” 

Prethodnih godina više od 250 polaznika uspešno je završilo Code9 programe, a oni koji su pokazali najviše znanja i interesovanja dobili su i priliku za zaposlenjem u Levi9. 

Radionice će biti održane u poslednjoj nedelji maja, a usled pandemije sve se dešava onlajn. Studenti se mogu prijaviti putem forme dostupne na stranici gde mogu pronaći i više informacija o temama radionica koje će se održavati. Rok za prijavu je 17. maj. Nakon uspešnog završetka programa studenti dobijaju sertifikate.

Program Code9 realizuje se u saradnji internacionalne IT kompanije Levi9 i Udruženja studenata elektotehnike Evrope (EESTEC LC Novi Sad)

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Online workshop: Let's get into "Innovation games"
29.01.2021.
1 min

Online workshop: Let's get into "Innovation games"

Radionice
Otvoren Microsoft poziv - AI for Accessiblity
29.10.2020.
3 min

Otvoren Microsoft poziv - AI for Accessiblity

Radionice
Prijave za Code9 radionice otvorene još 7 dana
08.09.2023.
1 min

Prijave za Code9 radionice otvorene još 7 dana

Radionice