Radionice

Uvod u MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente

15.05.2023.
2 min

Pozivamo studente koje zanima tema mašinskog učenja da nam se pridruže na besplatnoj radionici, u četvrtak, 18. maja 2023. godine u Inspirahub-u, u okviru predprograma za Machine Learning konferenciju koju organizujemo 19. i 20. maja na Paliću.

UVOD U MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente

Po prvi put ove godine, MLC 2023 će imati i „nulti“ dan, 18. maja tokom kojeg ćemo organizovati besplatnu radionicu uvoda u mašinsko učenje za 30 studenata uz podršku organizacije DataKolektiv i njihovih stručnih predavača.

Radionica će trajati većinu dana, prva sesija od 10.00 do 13.00 časova, pauza za ručak, pa onda od 15.00 do 18.00 časova.

DataKolektiv će pružiti uvodni trening u programskom jeziku Python koji će obuhvatiti teorijske osnove kao i praktične primene nekih od osnovnih metoda u ML. Trening će biti ostvaren kroz četiri nastavne jedinice:

  1. Teorijski uvod u ML (predavanje, slajdovi; formulacija problema, pristupi: nadgledano, nenadgledno, i učenje potkrepljenjem; postavka problema nadgledanog učenja i podaci; tipične poslovne primene; 2 x 45 minuta)
  2. Upravljanje podacima: Uvod u Pandas i Numpy za ML (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)
  3. Regresioni problem: Uvod u linearnu i multipla linearnu regresiju (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)
  4. Klasifikacija: Uvod u generalizovane linearne modele: binomijalna i multinomijalna logistička regresija (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)

Od učesnika se očekuje osnovno poznavanje teorije verovatnoće, statistike, i najmanje uvodno poznavanje programskog jezika Python. Materijali za obnavljanje znanja iz verovatnoće i statistike će biti podeljeni dosta pre samog treninga.

Predavači

  • Dr Goran S. Milovanović, psihologija
  • MA Ilija Lazarević, informatika
  • Dr Aleksandar Cvetković, matematika

Mogu se prijaviti svi studenti koje zanima ova radionica, nebitno iz kog grada. Primamo 30 prijava.

PRIJAVNA FORMA

Kopiraj link

Slični tekstovi

.NET Winter Workshop
21.12.2023.
1 min

.NET Winter Workshop

Radionice
Studenti studentima na FON-u
10.10.2023.
2 min

Studenti studentima na FON-u

Radionice
Globalna Inicijativa za razvoj veština
23.07.2021.
1 min

Globalna Inicijativa za razvoj veština

Radionice