Takmičenja

Ars Elektronika otvara vrata umetnicima iz Srbije u okviru paviljona na Kaleidoskopu kulture

17.06.2021.
3 min

Fondacija „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ poziva pojedince ili grupe umetnika, kompanije, fakultete i druge institucije koje deluju u oblasti novih likovnih medija i savremenih umetničkih praksi da se prijave na Javni konkurs za izlaganje na nacionalnom paviljonu Ars Elektronike, koji će biti realizovan u okviru Kaleidoskopa kulture 2021. godine.

Ars Elektronika otvara vrata umetnicima iz Srbije u okviru paviljona na Kaleidoskopu kulture

Foto: Pixabay

Rok za prijavu na konkurs je 6. jul 2021.

Pobednički rad bi trebalo da bude od nacionalnog značaja u vidu prikaza i građenja kapaciteta srpskog umetničkog izraza, dok otvorenom konkursu kredibilitet daje institut Ars Elektronika koji predstavlja najprestižniju evropsku instituciju za razvoj i eksperiment na polju transmedijske umetnosti i novih likovnih medija.

Paviljon Ars Elektronike biće smešten u objektu 11, u Kreativnom distriktu, na Velikom Limanu. Celokupni objekat treba da bude iskorišćen i inkorporiran kao delo. Prema propozicijama konkursa, rad mora da bude u domenu novih likovnih medija i savremenih umetničkih praksi u vidu interaktivne instalacije, kreativnog kodiranja, digitalne umetnosti, video-arta i mapinga, skulpture u proširenom prostoru, augmentovane realnosti, virtuelne realnosti, generisane umetnosti, animacije, efemerne arhitekture, transmedijalne umetnosti, mehatronike i drugih eksperimentalnih umetničkih medijuma.

Pred učesnicima konkursa je zadatak da urade i predaju idejna rešenja za izlaganje na nacionalnom paviljonu na osnovu kog će biti raspisana nabavka za uslugu realizacije odabranog idejnog rešenja. Konkursni rad sadrži jedno rešenje, a varijante rešenja nisu dozvoljene.

Predaja konkursnog rada je putem Portala javnih nabavki u skladu sa detaljnim uputstvima za pravilno imenovanje dokumenata. Svi učesnici su obavezni da u okviru konkursa dostave odgovarajuću dokumentaciju, koju možete pronaći na sajtu projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Pravo učešća na konkursu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, samostalni umetnici, umetničke grupe, radnici u IT sektoru, kulturni radnici i lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, IT industrije i drugo.

Ukoliko zainteresovani imaju nedoumice vezane za konkurs, odgovore mogu da potraže u segmentu za pitanja i odgovore za konkurs Ars Elektronike, a sva ostala pitanja do 29. juna mogu da postave u segmentu pitanja / odgovori na portalu javnih nabavki  ili na mejl info@ns2021.rs, dok će se rezultati konkursa znati 12. jula 2021.

Kopiraj link