Takmičenja

Besplatan osnovni foto kurs za nezaposlene mlade iz Novog Sada

20.08.2021.
2 min

U okviru projekta "(Re)Startuj uspešno 4", koji sprovodi Udruženje Remiks, od septembra do decembra u Novom Sadu biće održan besplatan osnovni kurs fotografije za mlade.

Besplatan osnovni foto kurs za nezaposlene mlade iz Novog Sada

Foto: Pixabay

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se slavi 12. avgusta, Udruženje Remiks pokoniće besplatan foto kurs za 10 nezaposlenih mladih.

Konkurs počinje simbolično na Dan mladih i traje do 26. avgusta 2021. godine.

Kurs je namenjem nezaposlenim mladima od 19 do 30 godina koji planiraju da se profesionalno bave fotografijom i da im to bude izvor prihoda. Osim foto kursa polaznici će imati i predavanja o zaštiti prava intelektualne svojine u oblasti fotografije i uopšteno.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 26. avgusta, a oni koji budu odabrani za učešće na kursu biće obavešteni najkasnije do 30. avgusta. Prednost za pohađanje kursa imaće mladi iz posebno osetljivih grupa. Na odabir učesnika/-ca neće uticati prethodno iskustvo.

Foto kurs će voditi Miloš Spasić, fotograf sa dugododišnjim iskustvom i jedan od osnivača grupe Ufotkavanje koja već nekoliko godina uspešno beleži sve važnije događaje u Novom Sadu. Predavanja o zaštiti prava intelektualne svojine održaće Vladimir Šećerov, diplomirani pravnik sa velikim iskustvom u ovoj oblasti.

Obaveza odabranih učesnika/-ca je da prisustvuju na minimum 80% časova foto kursa, a detalje o terminima održavanja kao i link za prijavu mogu se pronaći na sajtu Udruženja Remiks.

Projekat se realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Novog Sada za 2021. godinu i finansira ga Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada - Kancelarija za mlade.

Prijava se popunjava online putem ovog linka.

Kopiraj link