Takmičenja

Climaversity Video Contest - Takmičenje na Univerzitetu u Kragujevcu!

11.06.2021.
2 min

Univerzitet u Kragujevcu u saradnji sa još četiri evropska univerziteta, organizuje takmičenje u okviru projekta V4 Green Universities. Cilj je omogućiti studentima i zaposlenima na Univerzitetu da se svojim idejama priključe aktivnoj kampanji zaštite životne sredine.

 

Climaversity Video contest

Foto: Pixabay

Ideja takmičenja je podići svest o zaštiti životne sredine i predložiti praktična rešenja za energetski efikasniji i zdraviji način života na Univerzitetu. Svi studenti i zaposleni na Univerzitetu koji žele učestvovati mogu poslati jednominutni video u kome će na kreativan i originalan način izložiti svoja rešenja za neke od problema na Univerzitetu u vezi sa životnom sredinom i njenim očuvanjem (odlaganje otpada, potrošnja energije i vode, svakodnevne navike, zelene površine i njihovo očuvanje, itd.).

 

Svi zainteresovani mogu dostaviti svoje ideje u vidu jednominutnog video zapisa u MP4 formatu, maksimalne veličine do 15 MB, najkasnije do 3. maja 2021. godine preko V4GU platforme.

 

Za sedam najboljih ideja na Univerzitetu u Kragujevcu, V4GU projekat je obezbedio vredne nagrade (električni bicikl, 3 električna skutera i 3 pametna sata). Nagrade će zvanično biti uručene na ceremoniji 17. maja 2021. godine.

 

Pored toga, svi video zapisi koji budu učestvovali u takmičenju ući će u izbor najbolje ideje na nivou svih pet univerziteta. Video zapisi biće objavljeni 4. maja na Instagramu, gde će glasovima publike biti odabran najbolji.

 

Više detalja o takmičenju možete pronaći na stranici V4GU Video Competition.

 

Za sva pitanja i nedoumice kontaktirajte Kancelariju za međunarodne projekte na international.projects@kg.ac.rs ili 034 370 171.

 

Srećno!

 

Kopiraj link