Takmičenja

Hakaton za srednjoškolce 5.0 - FONIS

08.11.2022.
2 min

Udruženje studenata informatike FONIS peti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 10. i 11. decembra 2022. godine. Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije koje zanima svet informacionih tehnologija, koji žele da prošire svoja znanja i praktično ih primene.

Hakaton za srednjoškolce 5.0 - FONIS

Cilj Hakatona jeste da podstakne srednjoškolce da se bave programiranjem, kao i da se sa njim susretnu na malo drugačiji način nego na časovima u školi.

Hakaton za srednjoškolce predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati i podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće, kao i da usmere takmičare. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem. Žiri će na kraju odabrati 3 najbolja tima, za koja spremamo i vredne nagrade.

Pre samog takmičenja, timovi koji prođu inicijalnu selekciju imaće priliku da prisustvuju radionicama. Cilj radionica jeste da učesnici steknu neka nova znanja i još bolje se pripreme za sam Hakaton.

Kroz ovaj projekat želimo da učenicima približimo svet informacionih tehnologija i motivišemo njihov dalji razvoj u ovoj oblasti, sve uz opuštenu atmosferu i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 3. do 17. novembra na sajtu hzs.fonis.rs gde možete naći više informacija o projektu. Takođe, obaveštenja o Hakatonu možete ispratiti i na našem Instagram profilu @hakaton_za_srednjoskolce.

Kopiraj link