Takmičenja

IoT Hakaton 22-25.11. Kragujevac

11.06.2021.
3 min

IoT Hakaton 22-25.11. Kragujevac – Uključi se i doprinesi rešavanju izazova mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom, primenom Internet-of-Things rešenja.

 

Uključi se i doprinesi rešavanju izazova mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom grada Kragujevca, primenom Internet-of-Things rešenja.

 

IoT Hakaton

Foto: BIC

Definisanje problema:

Kako bismo mogli da poboljšamo urbano okruženje kako bismo u svakodnevnom životu odgovorili na izazove mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom (ljudi u invalidskim kolicima i oni koji koriste ortopedska pomagala – šetači i štake), primenom IoT tehnoloških rešenja?

 

Pozivamo sve timove da uzmu učešće u IoT hakatonu koji organizuju Biznis inovacioni centar KragujevacIKT klaster Centralne Srbije i Forum mladih sa invaliditetom Kragujevac uz podršku Grada Kragujevca i pokroviteljstvo UNDP-a.

 

Timovi treba da imaju od 3 do 5 članova, treba da budu heterogeni, odnosno, da poseduju različite ekspertize, pre svega iz domena programiranja, a dobro je da budu predstavnik/ci koji ima/ju iskustva u finansijama, biznisu, marketingu i projekt menadžmentu.

 

Takođe, za Hakaton se mogu prijaviti i pojedinci ukoliko imaju ideju sa kojom bi učestvovali, ali takođe ukoliko nemaju ideju a žele da se uključe u rad nekog od timova i da mu daju podršku svojom ekspertizom.

 

Oni se mogu upoznati sa idejama timova i uključiti se u rad nekog od prijavljenih timova putem Facebook grupe koja nosi naziv: „IoT hakaton Kragujevac – Matching platforma“.

 

Prijava za ovu grupu može se obaviti slanjem linka svog Facebook profila u polju određenom za ovu svrhu u okviru ovog prijavnog formulara.

 

Najbolja tri tima sa najboljim rešenjima očekuju vredne novčane nagrade.

 

Rok za prijavu je 21.11.2020. u 15h. Do kraja dana će se svim prijavljenim timovima koji su prošli selekciju dostaviti obaveštenje da im je prijava prihvaćena i dobiće materijale neophodne za početak rada.

 

Ko može da učestvuje?

Srednjoškolci, studenti, univerzitetske tehnološke laboratorije, poslovni hubovi i novoosnovana preduzeća zainteresovana za promociju svojih inovativnih IT i tehnoloških rešenja za lakši gradski pristup za osobe sa invaliditetom.

 

Kriterijumi za odabir timova za učešće:

  • Relevantnost ideje
  • Struktura tima
  • Postojanje sličnog rešenja na tržištu i
  • Vreme potrebno za razvoj rešenja.

 

 

Aplikacioni formular možete preuzeti preko sledećeg link-a.

 

Kontakt za sve dodatne informacije: office@bickg.rs ili+381(0)34 502500.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications
01.03.2022.
3 min

Internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications

Takmičenja
EESTech Challenge 2024 Novi Sad - AI Applications
19.03.2024.
2 min

EESTech Challenge 2024 Novi Sad - AI Applications

Takmičenja
Učestvuj u Hakatonu 2021.
15.06.2021.
2 min

Učestvuj u Hakatonu 2021.

Takmičenja