Takmičenja

Konkurs za filmove za 20. Uhvati film

22.02.2022.
2 min

Konkurs za filmove na 20. Međunarodnom filmskom festivalu „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. aprila 2022. godine.

Konukurs za filmove za 20. Uhvati film

Foto: MTomic

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom na disku/USBu (u 1 primerku) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film obavezno na mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom mogu se pronaći na linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima putem mejla uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 20. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Ovogodišnji 20. Uhvati film deo je i zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Kopiraj link