Takmičenja

Konkurs za Književnu nagradu "Slavko Jungić Jesej"

11.06.2021.
2 min

Narodna biblioteka "Ivo Andrić" i SPKD "Prosvjeta" iz Čelinca raspisali su 9. književni konkurs za nagradu "Slavko Jungić Jesej" koji je otvoren do 15. januara 2021. godine.

 

Konkurs za književni nagradu

Foto: Pixabay

Pravo učešća imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 150 redova ili pet pjesama. Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a više radova će se otkupiti i prigodno nagraditi.


Istovremeno raspisuje se i konkurs za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu na kojem pravo učešća nije ograničeno godinama starosti. Svi kvalitetni radovi biće nagrađeni prigodnim nagradama pokrovitelja ove književne manifestacije "Vinarije Jungić".

 

Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnom kovertu, koji se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.


Radove slati u tri odštampana primerka i na CD na adresu:

 

SPKD “Prosvjeta” Opštinski odbor Čelinac,

ul. vojvode Mišića 19 (Biblioteka),

78240 Čelinac.

 

Nagrade će se dodeliti na književnom susretu na Trifundan, 14. februara 2021. godine.

 

Više informacija na mejl: celinacke@gmail.combibliotekacelinac@blic.net.

 

 

Kopiraj link