Takmičenja

Konkurs za nagradu Milan Mladenović 2020

11.06.2021.
2 min

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. 

 

Konkurs za muzičko delo

Foto: Pixabay

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti.

 

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

 

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30.06.2019. godine i 30.06.2020. godine. Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

 

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com, između 01. i 30.06.2020.

 

Novčani iznos nagrade je 2000 EUR.

 

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina može objaviti prijavljeno delo na kompilaciji finalista iz člana 10 Pravila o dodeljivanju Nagrade Milan Mladenović, u slučaju da prijavljeno delo uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

 

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

 

Kompletan tekst konkursa možete pronaći na ovom linku.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Otvoren konkurs za dvanaesto izdanje Femiskete
11.04.2024.
4 min

Otvoren konkurs za dvanaesto izdanje Femiskete

Takmičenja
Konkurs za studentsku nagradu "Neda Depolo"
21.06.2021.
1 min

Konkurs za studentsku nagradu "Neda Depolo"

Takmičenja
Otvoren konkurs za World Music izvođače u okviru projekta “MOST”
29.11.2021.
4 min

Otvoren konkurs za World Music izvođače u okviru projekta “MOST”

Takmičenja