Takmičenja

Konkurs za novinarsku nagradu "Đoko Vještica"

11.06.2021.
1 min

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica“ za 2020. godinu.

 

Nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

 

Na konkurs mogu biti prijavljeni novinarski radovi objavljeni u periodu od 26. oktobra 2019. godine do 20. oktobra 2020. godine.

 

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa TV i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti imejlom na press@uns.org.rs ili poštom, u šest primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd, sa naznakom „Za novinarsku nagradu Đoko Vještica“.

 

Za nagradu „Đoko Vještica“ mogu konkurisati novinari iz Srbije i drugih zemalja, ukoliko su njihovi radovi doprineli humanim akcijama čiji se sadržaj odnosi na Srbiju.

Rok za dostavljanje predloga je 20. oktobar 2020. godine. Predlozi za nagradu koji se šalju poštom treba da budu poslati najkasnije 20. oktobra.

 

Nagrada „Đoko Vještica“ ustanovljena je 2011. godine.

 

Izvor: UNS

Kopiraj link