Takmičenja

Takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja High School Case Competition

25.11.2021.
3 min

U periodu od 6. do 18. decembra održaće se High School Case Competiton 2021, takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja namenjeno srednjoškolcima. Iza ovog projekta, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, stoji najveće udruženje konsalting profesionalaca, industrijskih eksperata i studenata u jugoistočnoj Evropi, Case Study Club.

Takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja High School Case Competition

High School Case Competition se po drugi put u svojoj istoriji širi po celoj Srbiji. Više od 300 srednjoškolaca iz cele Srbije, podeljeni u timove, imaće priliku da rešavaju realan poslovni problem, zadat od strane kompanije koja podržava projekat. Svečano otvaranje projekta i predstavljanje studije slučaja održaće se 6. decembra, nakon čega će uslediti radionice edukativnog karaktera, gde će učesnici steći znanja i veštine potrebne za rešavanje zadatog problema. Timovi koji prođu u polufinale svoje ideje i rešenja prezentovaće 15. decembra pred stručnim žirijem, a timovi koji se budu plasirali u finale imaće mogućnost konsultacija sa mentorima kako bi unapredili dalji rad. Finalno izlaganje najboljih timova i proglašenje pobednika održaće se 18. decembra. Ove godine, zbog situacije sa pandemijom, celo takmičenje će se održati online, dok će se finale održati uživo na Fakultetu organizacionih nauka uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Cilj takmičenja je da se učenicima srednjih škola približi koncept poslovanja, donošenja odluka i rešavanja problema kroz primer iz prakse. Tom prilikom steći će veštine korisne za budućnost, primenljive u svim sferama poslovanja, kao i mnoga poznanstva. Udruženje Case Study Club poznat je po uspesima svojih članova na lokalnim, regionalnim i svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja, a kroz projekat High School Case Competiton omogućava i srednjoškolcima da se u tome oprobaju.

Ovogodišnji partner projekta je korporacija “Xiaomi”. Xiaomi je osnovan u aprilu 2010. godine i predstavlja internet kompaniju sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom. Xiaomi kontinuirano sledi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Xiaomi je sastavni deo Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i naprave svoje prve korake u svetu biznisa!

Prijavu za takmičenje možete pronaći na ovom linku.

Više informacija, možete pronaći na našim stranicama, na Facebook-u i Instagram-u, kao i na zvaničnom sajtu Case Study Club-a.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Nagrada grada Beograda za 2020. godinu - Despot Stefan Lazarević
11.06.2021.
8 min

Nagrada grada Beograda za 2020. godinu - Despot Stefan Lazarević

Takmičenja
20. Festival Studentskog Filma
30.08.2022.
1 min

20. Festival Studentskog Filma

Takmičenja
Prijavite se za L’Oréal Brandstorm takmičenje za mlade inovatore
07.03.2024.
2 min

Prijavite se za L’Oréal Brandstorm takmičenje za mlade inovatore

Takmičenja