Takmičenja

Umetnički konkurs: Postani deo KVARTA

11.06.2021.
3 min

Umetnička inicijativa KVART Belgrade Waterfront raspisuje najveći umetnički konkurs na našim prostorima.

 

Umetnički konkurs: Postani deo KVARTA

Foto: FB/Belgrade Waterfront

Izabraćemo najkreativnije umetničke radove i savremeni mobilijar, koji će biti izveden i postavljen na 21 lokaciju Belgrade Waterfront-a.

 

Prijave na otvoreni javni konkurs za izradu umetničkih radova i savremenog mobilijara POSTANI DEO KVARTA počinju 14. maja, a krajnji rok za prijavu je 8. jul do 15 časova.

 

Traže se hrabrost i ambicioznost koncepta, kvalitet rada i originalna rešenja za prostorne instalacije, skulpture i savremeni mobilijar.

 

Iskoristite priliku da baš Vaš rad bude izložen u okviru Belgrade Waterfront-a, kao i Galerije Belgrade.

 

Nagrade

  • I nagrada - 30.000 evra
  • II nagrada - 20.000 evra
  • III nagrada - 10.000 evra
  • Nagrada za savremeni mobilijar

 

Tri najbolja rešenja po mišljenju našeg žirija osvojiće vredne novčane nagrade, dok je četvrta nagrada od 10.000 evra rezervisana za najbolje rešenje iz kategorije savremeni mobilijar.

 

Na otvorenim i zatvorenim lokacijama u okviru Belgrade Waterfront-a, biće postavljeno 21 umetničko delo izabrano u finalu konkursa. Pomenućemo lokacije u blizini Kule Beograd, najviše zgrade u ovom delu Evrope, zatim enterijer i eksterijer najvećeg regionalnog tržnog centra Galerije Belgrade, dok će Park i Sava Promenadu, krasiti izabrana dela iz kategorije savremeni mobilijar.

 

Informacije o konkursu

U okviru konkursa, učesnici predlažu kreativna rešenja za umetničke instalacije, skulpture i savremeni mobilijar. Prilikom izrade predloga od umetnika se, između ostalog, traže kreativnost i originalnost, a posebno će se vrednovati oni umetnički radovi, savremeni mobilijar, koji će se idejom i formom uklopiti u nove, tek nastajuće prostore, oplemenjujući ih i dajući im novu energiju i upotrebnu vrednost. Od pristiglih predloga u vidu grafičkih rešenja, skica, 2D i 3D prikaza, žiri će, uz savete naših najeminentnijih kustosa i istoričara umetnosti, izabrati 21 najbolji rad, čiju realizaciju će finansirati kompanija Belgrade Waterfront.

 

U konkurskoj dokumentaciji možete pronaći Lokacijska uputstva koja definišu sve tehničke aspekte i ograničenja. Pažljivo ih proučite. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja, možete nam se obratiti putem mejla konkurs@belgradewaterfront.com

 

Na ovom linku možete preuzeti konkursnu dokumentaciju.

 

Prijava

Konkurs je otvoren za sve umetnike iz Srbije, od neafirmisanih stvaralaca do etabliranih umetnika, bez obzira na to da li u portfoliju imaju značajne reference, da li su na samom početku karijere ili su još na studijama. Svi imaju podjednaku šansu da učestvuju i osvoje nagrade.

Pre popunjavanja prijave za konkurs, proverite da li su ispunjeni svi uslovi iz konkursne dokumentacije, koju možete preuzeti ovde.


Želimo Vam mnogo uspeha.

 

Kopiraj link