Volontiranje

Forum socijalnih inovacija 2021 – Oglas za volontere

09.08.2021.
4 min

Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji regionalne konferencije? Zanima te tema socijalnog preduzetništva? Želiš da stekneš nova i značajna poznanstva? Tebe tražimo! 

Forum socijalnih inovacija 2021 – Oglas za volontere

Postani deo tima koji će organizovati osmi po redu Forum socijalnih inovacija. Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima  koji dele tvoja interesovanja! 

Tražimo tim volontera zainteresovanih da se profesionalno usavršavaju, koji će pružati logističku podršku konferenciji i preuzeti niz odgovornih zaduženja.

O čemu se radi? 

Forum socijalnih inovacija je najveća regionalna konferencija o socijalnom preduzetništvu i socijalnim inovacijama koja se 9. i 10. septembra   održava u Beogradu, osmu godinu za redom. Ona je mesto susreta organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća, kompanija, investitora, institucija, studenata, mladih preduzetnika i svih onih koji veruju u solidarnost, proaktivnost i zajedništvo kao recept za pravednije društvo. Izuzetno bogat programski sadržaj ovogodišnje konferencije obuhvataće panel diskusije vodećih regionalnih stručnjaka, socijalnih preduzetnika/ca i mladih socijalnih preduzetnika/ca, prezentacije primera dobre prakse u različiti sektorima i interaktivne radionice. Forum socijalnih inovacija je tokom prethodnih 7 godina posetilo preko 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja.

Ukoliko želite da se više informišete o konferenciji i organizatorima , posetite naš sajt klikom ovde ili pogledajte fotografije na našem Facebook profilu.

Ovogodišnji Forum socijalnih inovacija organizuju Smart kolektiv i Pulse (SOS Group). SIF2021 održava se kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID Srbija, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

RISE regionalni forum deo je projekta RISE - Regionalnog inkubatora za socijalno preduzetništvo. Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine RYCO, Pulse (SOS Group), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEYN), Institut Francais i Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ) a podržavaju Agence Française de Développement (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Zašto da se prijaviš? 

Učešće u organizaciji SIF-a daje ti šansu da otkriješ šta to znači ‘’biznis sa svrhom” i na koji način socijalno preduzetništvo može biti alat za rešavanje društvenih problema i izazova. Imaćeš mogućnost da se upoznaš i povežeš sa ljudima koji su kreativni, inovativni i željni da svoje iskustvo o socijalnom preduzetništvu podele sa drugima . Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.  

Šta dobijaš? 

  • Iskustvo učešća u pripremi i realizaciji regionalne konferencije; 
  • Priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo; 
  • Upoznavanje sa socijalnim i mladim preduzetnicima iz Srbije i regiona koji su pokretanjem svog poslovanja pokrenuli i promenili svoje zajednice na bolje. Inspiracije i motivacije za tvoje ideje ovde će biti na pretek. 
  • Upoznavanje sa konceptima socijalnog preduzetništva i design thinkinga kroz radionice za mlade i volontere konferencije; 
  • Po završetku konferencije dobićeš potvrdu o obavljenom volonterskom angažmanu. 

Koja je tvoja uloga? 

Volonterske pozicije su hosting, logistika, izveštavanje i komunikacija. Izabrani volonteri će dobiti detaljne obuke za svoje pozicije. 

Važni datumi: 

  • Rok za prijavu je 16. avgust. 
  • O kandidatima koji će biti pozvani da se priključe timu, biće odlučeno do 20. avgusta, na osnovu motivacije za učešće. 
  • Dve info radionice za izabrane volontere će se održati u periodu od 25 avgusta do 06. septembra prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera. 
  • Datumi volontiranja na konferenciji su 09. i 10. septembar u Kulturnom Centru gradu u Beogradu.

Kako da se prijaviš? 

Ukoliko vidiš sebe kao deo ovogodišnje SIF ekipe i znaš da možeš biti na raspolaganju svih ovih datuma, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara.

Za više informacija možeš da nas kontaktiraš putem mejla na office@smartkolektiv.org.

Kopiraj link