Volontiranje

Otvoren Konkurs za volontere „Nisville Jazz Festivala“

18.06.2021.
3 min

Nišville Jazz Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program.

Otvoren Konkurs za volontere „Nisville Jazz Festivala“

Foto: Pixabay

Konkurs je otvoren od 4. do 30. juna 2021, za 200 mladih ljudi koji će zajedno 10 dana učestvovati u volonterskom programu, steći dragocena iskustva i znanja i družeći se poneti iz Niša nezaboravne uspomene.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3.000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva. 2012. godine Nišville volonterski tim je dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Nišville Jazz Festival poziva sve zainteresovane kandidate iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja.

Volonterski tim biće podeljen na 8 sektora:

  • Domaćin publike - Obavlja aktivnosti vezane za doček publike, od pregleda karata, zamena ulaznica za narukvice, do usmeravanja i sprovođenja publike u glavnom festivalskom prostoru.
  • Domaćin muzičara - Brine o muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu. Zadatak domaćina muzičara jeste da budu uz izvođače i obezbedi im ono što im je potrebno, kao i da ih sprovede do festivalskog prostora, smeštaja, press centra, workshop - a, itd.
  • Marketing - Obavlja aktivnosti koje se tiču brendiranja festivala i sponzora, od aktivnosti vezanih za postavku reklama do aktivnosti na reklamnim pultovima.
  • Pres - Obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije press službe festivala.
  • Tehnička podrška - Obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina i tehničkoj realizaciji na glavnim stejdževima, kao i na svim ostalim binama i scenama Nišville festivala.
  • Logistika - Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa, kao i u centralnom festivalskom prostoru. Takođe, sektor Logistike će pomagati u keteringu za izvođače i tehničko osoblje festivala.
  • Radionica - Obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa.
  • Obezbeđenje - Obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi profesionalnog obezbeđenja na svim festivalskim lokacijama.

Kandidati moraju imati minimum 15. godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima. Volontiranje na Nišvilu podrazumeva angažovanje od 05. do 15. avgusta 2021. godine.

Za sve koji prođu konkurs, a ne žive u Nišu, obezbeđen je smeštaj i ishrana.

Prijavu je potrebno izvršiti popunjavanjem formulara na oficijalnom sajtu festivala.

Konkurs je otvoren do 01. jula, kada će se i forma za prijavljivanje zatvoriti.

Intervjui sa kandidatima i biće obavljeni u intervalu od 5. do 15. jula 2021. Selekcija odabranih kandidata biće izvržena do 20. jula 2021.

Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti e - mailom na adresu: volunteers@nisville.com.

Kopiraj link