Volontiranje

Poziv za nove volontere i volonterke CZOR-a

03.03.2021.
5 min

Centar za omladinski rad raspisuje poziv za volontere i volonterke!

 

Konkurs za volontere i volonterke

Foto: Pixabay

Volonteri i volonterke CZOR-a su mladi koji žive na teritoriji Novog Sada, uzrasta od 15 do 30 godina, koji su spremni da u 2021. godini aktivno učestvuju u planiranju i realizaciji aktivnosti organizacije i daju svoj doprinos u razvoju društva i lokalne zajednice u kojoj žive. Naši volonteri i volonterke su kreativni, otvoreni i motivisani mladi ljudi, koji su spremni da posvete deo svog vremena kreiranju prostora i sadržaja za svoje vršnjake i vršnjakinje.

 

Da li se prepoznaješ u ovom opisu ili želiš sebe da vidiš u ovoj ulozi? Onda čitaj dalje! 

 

Tražimo volontere/ke za 2 volonterske pozicije:

 1. Članovi/članice tima za javne akcije (imamo mesta za 10 volontera/ki)
 2. Voditelji/ke Omladinskog kluba (2 volontera/ki)

 

Više o zadacima tj. onome što se očekuje od volontera/ki, možeš saznati klikom na sam naziv pozicije. 

 

Kako bi upoznali nove volontere/ke sa radom organizacije i pripremili ih za planiranje i realizaciju aktivnosti, održaćemo OBAVEZAN Trening za volontere/ke u drugoj polovini marta (period od 26. do 28. marta), a tačne informacije o lokaciji i terminu treninga biće javljene naknadno, volonterima/kama koji budu primljeni.

 

U zavisnosti od epidemiološke situacije, postoji mogućnost da se deo treninga realizuje onlajn.

 

Ukoliko postaneš naš/a volonter/ka, evo šta od tebe očekujemo:

 • Učešće na uvodnom Treningu za volontere/ke i sličnim treninzima/radionicama koje budemo organizovali radi unapređenja znanja i veština volontera/ki za obavljanje volonterskih zadataka
 • Volontiranje oko 4 sata nedeljno (fleksibilno, u zavisnosti od rasporeda aktivnosti i tvog ličnog vremena) u planiranju i realizaciji aktivnosti
 • Obavljanjem svojih volonterskih zadataka u skladu sa Politikom volontiranja CZOR-a

Tokom obavljanja volonterskih zadataka, imaš pravo na:

 • Refundaciju putnih troškova
 • Refundaciju komunikacijskih troškova
 • Hranu i osveženje
 • Priliku da učestvuješ na različitim edukacijama i treninzima, putuješ u zemlji i inostranstvu i učestvuješ u različitim zabavno-edukativnim aktivnostima koje organizujemo
 • Podršku omladinskog radnika ili omladinske radnice

 

Prijava za volonterske pozicije otvorena je do 10. marta 2021. godine, do 23:59h, putem formular za online prijavu.

 

Nakon online prijave, izabrani kandidati/kinje biće pozvani/e na intervju. Rezultati selekcije biće poznati i objavljeni najkasnije 15. marta.

 

Za više informacija o pozivu, možeš nam pisati na našu fb ili instagram stranicu ili mejlom na dajna.marinkovic@czor.org.

 

Napomena: možeš konkurisati na više volonterskih pozicija, ali ćeš na kraju morati da se odlučiš samo za jednu

 

Više o organizaciji:

CZOR je u Srbiji započeo sa radom  2001. godine kao nekadašnja međunarodna švedska organizacija PRONI Institut za socijalno obrazovanje, a potom kao Forum Syd Balkans Programme, a od 2006. godine udruženje se registrovalo na lokalnom nivou pod imenom Centar za omladinski rad.

Delujemo u tri oblasti:

 • Direktan omladinski rad – podrazumeva stručni, pedagoški rad sa mladima koji se odvija izvan sistema formalnog obrazovanja, tj. u okviru slobodnog vremena mladih, i u koji se mladi uključuju na dobrovoljnoj osnovi. Sprovode ga omladinski radnici/e, koji pomažu mladima u ličnom i socijalnom razvoju kako bi postali aktivni članovi/ce društva i učesnici/e u procesu donošenja odluka. Mladi u omladinskom radu stiču kompetencija za zapošljivost, preispituju i izgrađuju svoje vrednosti i stavove, a time i identitet.
 • Obrazovanje – Radimo na edukaciji omladinskih radnika/ca i drugih profesionalaca/ki koji rade sa mladima, kroz različite edukativne programe i obuke (univerzitetski kurs ,,Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici’’, obuke za referente za zaštitu i bezbednost dece i mladih u omladinskom radu i slično). Učestvujemo u procesima profesionalizacije i prepoznavanja omladinskog rada kao zanimanja u okviru Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), sa ciljem stalnog unapređenja sistematske brige o mladima.
 • Omladinska politika – kroz učešće u razvoju omladinske politike utičemo na unapređenje mera i aktivnosti usmerenih na poboljšanje položaja mladih, a koje sprovode različiti akteri omladinske politike, odn. državni organi, ustanove i udruženja. Kroz aktivno učešće u telima Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Novosadskog omladinskog foruma (NOF), saveza udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 (OPENS2019), NAPOR-a, Gradonačelnikovog Saveta za mlade Grada Novog Sada, Centra Sever-Jug Saveta Evrope i mreže IOGT International doprinosimo izradi i poboljšanju omladinske politike na različitim nivoima (lokalni, pokrajinski, nacionalni, regionalni, evropski).

 

 

Kopiraj link