Volontiranje

Sajam volonterizma ponovo u Beogradu!

29.11.2022.
3 min

Sajam volonterizma je jednodnevni projekat informativno-edukativnog, a pored toga i humanitarnog karaktera, koji će se održati u subotu, 10. decembra u ICT Hub-u sa početkom u 12č. Događaj organizuje omladinsko, neprofitno i nevladino udruženje Svetski omladinski talas.

Sajam volonterizma 2022

Kroz različite panele i radionice učesnici će imati priliku da na praktičan način upoznaju svet volonterizma i otkriju koje vrednosti ono neguje.

Ovogodišnji Sajam se sastoji iz 4 segmenta: panel-diskusije „Mislim, dakle volontiram”, interaktivne simulacije „Volontiranje na tvoj način”, radionice „Volonterske razglednice” i sajma volonterskih organizacija. 

U prvom segmentu, panelisti Andrej Josifovski Pijanista i Sanja Milošević (Fondacija Novak Đoković) će govoriti o tome kako su uz pomoć volontiranja izgradili svoje karijere i dokazaće mladim ljudima da nije nemoguće u isto vreme imati strast i posao.

U drugom segmentu, tokom simulacije učesnici će se susresti sa realnim volonterskim zadacima koje će rešavati u grupama, uz asistenciju iskusnih volontera i predavača..

U okviru trećeg segmenta će predstavnici istaknutih organizacija iz regiona podeliti sa učesnicima svoja volonterska iskustva i otvoriće diskusiju kako bi zajedno sa učesnicima osporili sve predrasude koje postoje u vezi sa volontiranjem.

Na finalnom delu događaja, koji podrazumeva sajamski segment, brojne omladinske i studentske nevladine organizacije će imati priliku da se predstave, kao i da učesnicima bliže objasne koje sve mogućnosti volonterskog programa i angažovanja kod njih postoje.

Ove godine, Svetski omladinski talas će po prvi put dodeliti nagradu „Volonter godine”, osobi koja se tokom 2022. godine istakla po svom volonterskom aktivizmu i odlučila da svoje vreme posveti doprinosu zajednici.

Na Sajmu će biti organizovana i humanitarna aktivacija u kojoj će svi prisutni moći da učestvuju, a sav prihod će biti prosleđen onima kojima je to najpotrebnije.

Prijave se zatvaraju 4. decembra u ponoć, a moguće su popunjavanjem formulara na ovom linku.

Više informacija možete pronaći na Instagram stranici Svetskog omladinskog talasa.

Vidimo se!

O organizatoru:

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnost među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Kopiraj link